Λουκέτο στην ΕΒΖ Ορεστιάδας

1332

Για πιθανότητα να μην τεθεί σε λειτουργία το ζαχαρουργείο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, στη Ν. Ορεστιάδα, για την επικείμενη παραγωγική περίοδο του φθινοπώρου, έκανε λόγο ο πρόεδρος των εργαζομένων του εργοστασίου, Βαγγέλης Μπιμπισίδης, μιλώντας στην ΕΡΤ Ν. Ορεστιάδας.

“Φέτος το εργοστάσιο όπως δείχνουν τα πράγματα δεν θα λειτουργήσει. Σπάρθηκαν συνολικά μόνο χίλια στρέμματα ζαχαρότευτλα και δεν υπάρχει τρόπος να λειτουργήσει με αυτά” είπε χαρακτηριστικά, εκτιμώντας ότι όσες ποσότητες συγκομιστούν πιθανά να μεταφερθούν σε αυτό του Πλατέως.

“ Οι αγρότες έχουν απόλυτο δίκαιο. Δεν προχώρησαν σε σπορά μετά από όσα έγιναν στο παρελθόν αλλά και με την περσινή καθυστέρηση στην διανομή σπόρου. Επίσης, ακόμη παραμένουν χωρίς καμία αποζημίωση οι 2,5 χιλιάδες τόνοι των ασυγκόμιστων από την περσινή καλλιεργητική περίοδο” τόνισε.

Αναφερόμενος στην πρόσφατη συνάντηση που είχαν στη Θεσσαλονίκη οι εργαζόμενοι των δύο εναπομενόντων ζαχαρουργείων , με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΒΖ, Χρήστο Πούρη, σημείωσε ότι είχε αυτή, είχε εθιμοτυπικό χαρακτήρα και πως οι εργαζόμενοι “αγωνιών για το μέλλον της βιομηχανίας και αναμένουν τις εξελίξεις και τις προθέσεις του νέου στρατηγικού επενδυτή” . “Εμείς πάντως στο επόμενο 20ήμερο θα επιδιώξουμε συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό οικονομίας, Αλέξη Χαρίτση, για το θέμα” είπε ο κ. Μπιμπισίδης.

ert.gr