Από την Ορεστιάδα ο επιχειρηματίας που “κουβάλησε” τα πάρτυ της Μυκόνου στην Ελβετία

7643

Ελληνας επιχειρηματίας που ζει στη Ζυρίχη έχει κάνει τους Ελβετούς να φωνάζουν «Μύκονοοος» στην καρδιά της χώρας του αυστηρού πρωτοκόλλου και των τραπεζών αλλά και να αναγνωρίζουν στη φωνή του Ρέμου το απόλυτο κάλεσμα για ξεφάντωμα. Διότι, όταν δεν πάει ο Ελβετός στη Μύκονο, πάει η Μύκονος στην Ελβετία

Ενας Ελληνας έχει φέρει τα πάνω κάτω στη Ζυρίχη διοργανώνοντας κάθε χρόνο στις αρχές του καλοκαιριού τα πιο κεφάτα θεματικά πάρτυ. Με τιμή εισόδου που ξεπερνά τα 200 ευρώ το άτομο, ο επιχειρηματίας Στέλιος Στερκούδης με καταγωγή από τη Ζώνη Ορεστιάδας, κατάφερε να κάνει τα «Μykonos party» του ό,τι πιο hot συναντά κανείς στην ελβετική νύχτα, αν υποθέσουμε ότι υπάρχει κάτι τέτοιο. Το συγκεκριμένο πάρτυ λαμβάνει χώρα στον πολυχώρο «Kaufleuten», ένα παλιού τύπου κτίσμα χιλιάδων τετραγωνικών, με τους Ελβετούς να δίνουν μάχη για την αγορά μιας πρόσκλησης από τις 3.000 που είναι διαθέσιμες, αφού το event είναι sold out πολλούς μήνες νωρίτερα.

Μουσικές, χοροί και κέφι, διάκοσμος που παραπέμπει σε Μύκονο και ένα μενού αξίας 200 ευρώ το άτομο, στη Ζυρίχη

«Η ιδέα ξεκίνησε πριν από 15 περίπου χρόνια όταν προσκάλεσα κάποιους Ελβετούς να έρθουν στον γάμο μου στη Μύκονο. Οταν επιστρέψαμε στη Ζυρίχη, για να τους ευχαριστήσω για την τιμή που μου έκαναν να με ακολουθήσουν στην Ελλάδα, διοργάνωσα ένα άκρως ελληνικό happening που τους ενθουσίασε, με καλή ελληνική κουζίνα και νησιώτικη μουσική», αποκαλύπτει ο Στέλιος Στερκούδης στο «thema people». Κάπως έτσι γεννήθηκε η ιδέα για μια βραδιά μύησης των Ελβετών στα μυστικά του πιο κοσμοπολίτικου νησιού της Ελλάδας.

«Είτε έχουν επισκεφθεί τη Μύκονο είτε όχι, οι Ελβετοί λατρεύουν το event, γι’ αυτό και κάθε χρόνο η συμμετοχή είναι πολύ μεγάλη. Χάρη στις μυκονιάτικες βραδιές μας, τα charters που πραγματοποιούν την πτήση Ζυρίχη – Μύκονος έχουν αυξηθεί και χαιρόμαστε πολύ γι’ αυτό», καταλήγει ο επιχειρηματίας. Η βραδιά δεν θα μπορούσε παρά να διαθέτει τους καλύτερους συντελεστές. Ο γνωστός σεφ Αθηναγόρας Κωστάκος, που τα καλοκαίρια συνεργάζεται με το εστιατόριο του γνωστού ξενοδοχείου «Bill& Coo», ετοιμάζει ένα καθιστό μενού αυστηρά για 600 άτομα, το οποίο συνοδεύεται από κρασιά του ελληνικού αμπελώνα και προορίζεται για Ελβετούς σελέμπριτι, επιχειρηματίες και σημαντικά στελέχη τραπεζών. Το exclusive αυτό δείπνο για τους «λίγους» ξεκινά στις 7 το απόγευμα και ολοκληρώνεται στις 11 το βράδυ, όταν οι πόρτες του πολυχώρου ανοίγουν για να υποδεχτούν τους χιλιάδες φαν που σπεύδουν στον χώρο για να διασκεδάσουν αλά… μυκονιάτικα.

Ο πρωταγωνιστής του «Grey’s Anatomy», Πάτρικ Ντέμπσεϊ, επισκέπτεται το κλαμπ στο Νταβός τουλάχιστον δύο φορές τον χρόνο

Οι αίθουσες χωρίζονται ανάλογα με το μουσικό genre τους. Υπάρχει ο χώρος με την τζαζ, την ηλεκτρονική, την ποπ και φυσικά την ελληνική μουσική. Το κέφι κορυφώνεται, ενώ το αλκοόλ ρέει άφθονο μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες όταν τραπεζίτες, Ελβετοί ολυμπιονίκες και επιχειρηματίες μερακλώνουν χορεύοντας Αντώνη Ρέμο, Γιώργο Μαζωνάκη και Αννα Βίσση. Ο Στέλιος Στερκούδης αποκαλύπτει μάλιστα ότι ύστερα από τόσα χρόνια μυκονιάτικου τύπου ξεφαντώματος «ο Αντώνης Ρέμος έγινε αγαπητός και στους Ελβετούς».

Μετά το τέλος του ετήσιου «Mykonos party», οι μνήμες διατηρούνται ζωντανές για τον χειμώνα που έρχεται με ένα διπλό συλλεκτικό CD το οποίο ονομάζεται «Mykonos» και περιλαμβάνει όλες τις μεγάλες ξένες επιτυχίες της εποχής.


Από τα ρούχα στο club του Νταβός «Kaufleuten»

O Στέλιος Στερκούδης είναι δεύτερης γενιάς Ελληνας της Ελβετίας. Ξετυλίγοντας την προσωπική του ιστορία, αναφέρει ότι ο πατέρας του βρέθηκε πριν από πολλά χρόνια στη Ζυρίχη όπου ξεκίνησε την ενασχόλησή του με τα ρούχα. Οταν ο ίδιος και ο αδελφός του τελείωσαν το σχολείο, αποφάσισαν να ανοίξουν τη δική τους επιχείρηση κατασκευής δερμάτινων ενδυμάτων.

Πλέον συνεργάζονται με πολλούς γνωστούς οίκους της Ευρώπης. «Φτιάχνουμε ρούχα για αναγνωρίσιμα brands, τα οποία ωστόσο δεν μπορώ να αναφέρω αφού δεσμευόμαστε από ρήτρες. Θα αρκεστώ να πω ότι έχουμε συνεργαστεί με τους περισσότερους, καθώς είμαστε από τους καλύτερους στο είδος μας». Οταν απέκτησαν την αντιπροσωπία της δημοφιλούς ολλανδικής φίρμας Scotch & Soda, είδαν τους τζίρους τους να εκτοξεύονται στα ουράνια. Τα αδέλφια Στερκούδη γρήγορα έγιναν σημείο αναφοράς του lifestyle της πόλης, ενώ διθυραμβικά δημοσιεύματα γύρω από τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες σε εφημερίδες και περιοδικά άρχισαν να διαδέχονται το ένα το άλλο.

Ο Σταύρος και η Ευγενία Νιάρχου επισκέπτονται συχνά το κλαμπ «Postli» στο Νταβός

Πριν από κάποια χρόνια, ο Στέλιος Στερκούδης αποφάσισε να επεκτείνει τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες στον χώρο της διασκέδασης, ανοίγοντας το δικό του club στο Νταβός. Στο club «Postli», που βρίσκεται μέσα στα πολυτελές ξενοδοχείο «Morosani Posthotel Davos», σημαντικές προσωπικότητες απ’ όλο τον κόσμο περνούν ευχάριστα τα βράδια τους μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα και τους παπαράτσι. Από τους τακτικότερους πελάτες είναι ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό καθώς και μέλη της οικογένειας Νιάρχου. «Οι Νιάρχοι έρχονται αθόρυβα και δύσκολα τους παίρνεις χαμπάρι καθώς πάντοτε το τραπέζι το κλείνουν σε άλλο όνομα για να μη δίνουν στόχο», λέει ο Στέλιος Στερκούδης και συμπληρώνει: «Σε μας έρχεται όλη η αφρόκρεμα της Ευρώπης. Στα τραπέζια μας θα συναντήσετε από οδηγούς της F1 μέχρι τενόρους και επιχειρηματίες που έχουν βρεθεί πολλάκις στις λίστες του “Forbes”».



Ο Αθηναγόρας Κωστάκος επιμελείται το μενού της βραδιάς στο «Kaufleuten»

Από τους φανατικότερους θαμώνες του ελβετικού club είναι αρκετά από τα μέλη της οικογένειας Gucci, αλλά και ο πρωταγωνιστής του «Grey’s Anatomy» Πάτρικ Ντέμπσεϊ -γνωστός στους φαν της σειράς και ως «McDreamy»- ο οποίος το επισκέπτεται τουλάχιστον δύο φορές τον χρόνο. Τα Σαββατοκύριακα του χειμώνα τα τραπέζια είναι όλα reserve και δύσκολα μπορεί κάποιος να παρακάμψει τις λίστες αναμονής. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου γόνοι πανίσχυρων επιχειρηματικών οικογενειών ή χρυσοί σταρ του αθλητισμού αναγκάστηκαν να περιμένουν επί ώρες ώστε να βρεθεί τραπέζι και να εξυπηρετηθούν. «Εχουν μείνει όρθιοι ουκ ολίγοι», αναφέρει χαρακτηριστικά ο δυναμικός Ελληνας επιχειρηματίας και συνεχίζει: «Εχει τύχει να μείνει χωρίς τραπέζι ο σταρ του τένις Μπόρις Μπέκερ, αλλά και ο οδηγός της F1 Λιούις Χάμιλτον, αφού οι μάνατζέρ τους μέσα στον φόρτο της δουλειάς ξέχασαν να κάνουν την απαιτούμενη κράτηση…».

protothema.gr/