Αλεξανδρούπολη: Πανήγυρις παρεκκλησίου Προφήτου Ηλία στο στρατόπεδο Κανδηλάπτη

1244

Την Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018 η Εκκλησία μας εόρτασε την μνήμη του Προφήτου Ηλία του θεσβίτου και στη Μητρόπολή μας πανηγύρισε η ενορία της Μελίας, καθώς και πολλά παρεκκλήσια στο όνομα του μεγάλου Προφήτου στη Μάκρη, στο ομώνυμο χωριό της Σαμοθράκης και στο Στρατόπεδο “Κανδηλάπτη” στην Αλεξανδρούπολη.

Την Πέμπτη 19 Ιουλίου το βράδυ τελέσθηκε στο Παρεκκλήσιο του Προφήτου Ηλία στο Στρατόπεδο «Κανδηλάπτη», στην έδρα της 23ης Τ/Θ Ταξιαρχίας, ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου.

Προ του Εσπερινού ο Διοικητής της 23ης Ταξιαρχίας, ταξίαρχος Χρήστος Τζούφης, υποδέχθηκε τον Μητροπολίτη μας και τον συνόδευσε στο Παρεκκλήσιο του Προφήτου Ηλία για τον Αρχιερατικό Εσπερινό.

Τον Εσπερινό παρακολούθησαν πολλοί κάτοικοι της πόλεως, καθώς η Ταξιαρχία είχε επιτρέψει την προσέλευση των λαϊκών, ενώ διέθεσε και λεωφορείο που μετέφερε όσους επιθυμούσαν από την πόλη στο στρατόπεδο. Παρέστησαν επίσης ο Διοικητής της 12ης Μεραρχίας, υποστράτηγος κ. Κούκκος, ο ταξίαρχος της 31ης Ταξιαρχίας κ. Παπαθανασίου, ο αστυνομικός Διευθυντής κ. Κουτούζος, ο Λιμενάρχης Αλεξανδρουπόλεως κ. Ψύρρας, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής κ. Κούκουρας, αξιωματικοί και υπαξιωματικοί του στρατοπέδου, λοιποί εκπρόσωποι άλλων στρατιωτικών σχηματισμών και εκπρόσωποι των αρχών της περιοχής.

Μετά το πέρας του Εσπερινού πραγματοποιήθηκε εντός του Στρατοπέδου η λιτάνευση της ιεράς εικόνος του Προφήτου Ηλία και εμπρός από το κτίριο του Διοικητηρίου της Ταξιαρχίας ο Μητροπολίτης μας ανέπεμψε δέηση για τους στρατιωτικούς που υπηρετούν στην 23η Ταξιαρχία, ευχήθηκε δε σε άπαντες τους παρευρισκομένους να έχουν την ευλογία του Θεού και τη σκέπη του Προφήτου Ηλία στη ζωή τους.