Έβρος: Με αυτό το αυτοκίνητο έπαιξαν κλέφτες κι αστυνόμους οι διακινητές χθες βράδυ

1419

Συνελήφθησαν 2 διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν χθες (18-7-2018), στους νομούς Έβρου και Ροδόπης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και Ροδόπης, δύο (2) αλλοδαποί διακινητές, ηλικίας 26 και 22 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά δεκαέξι (16) μη νόμιμους μετανάστες. Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει έναν ακόμη άγνωστο μέχρι στιγμής δράστη, συνεργό του 26χρονου διακινητή.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το πρωί, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης εντόπισαν σε αγροτική περιοχή του Αρδανίου Έβρου δύο οχήματα (Ι.Χ.Ε. και Ι.Χ.Φ.) και δύο διακινητές να έχουν επιβιβάσει στο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, μη νόμιμους μετανάστες.

Μόλις οι δύο δράστες αντιλήφθηκαν την επικείμενη σύλληψή τους, ο 26χρονος επιχείρησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως ακινητοποιήθηκε αμέσως και συνελήφθη, ενώ ο συνεργός του διέφυγε, οδηγώντας αρχικά το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και στη συνέχεια κινούμενος πεζός σε παρακείμενη θαμνώδη περιοχή.

Σε έλεγχο που ακολούθησε στο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, διαπιστώθηκε ότι οι δύο διακινητές προωθούσαν, παράνομα, στην ενδοχώρα δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το βράδυ, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 22χρονο οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Πλησίον του κόμβου Ιάσμου, ο δράστης ακινητοποίησε το όχημα και επιχείρησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως ακινητοποιήθηκε άμεσα από τους αστυνομικούς και συνελήφθη.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, διαπιστώθηκε ότι ο 22χρονος μετέφερε με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν σε βάρος των δύο δραστών περιλαμβάνουν επίσης το αδίκημα της αντίστασης, καθόσον αντιστάθηκαν κατά τη σύλληψή τους.

Κατασχέθηκαν δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και το χρηματικό ποσό των 160 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών Αλεξανδρούπολης και το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης.