Αλεξανδρούπολη: Επίθεση Λαμπάκη στην …. επίθεση Μιχαηλίδη

901

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης κι ο Δήμαρχος κ. Ευάγγελος Λαμπάκης επί σειρά ετών με την μεγάλη συμβολή όλων των Προέδρων του Δημοτικού Συμβουλίου συγκαλούν και υλοποιούν τις  συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου σεβόμενοι τον κανονισμό λειτουργίας του και θεωρώντας εκ προοιμίου τη διαφωνία ως θεμέλιο λίθο της δημοκρατικής διαδικασίας τους, με αδιαπραγμάτευτο όμως όρο την ευπρέπεια και τον σεβασμό προς όλους τους παριστάμενους.

Δυστυχώς όμως ένα θλιβερό και επικίνδυνο επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον δημοτικό σύμβουλο Αλεξανδρούπολης κ. Παύλο Μιχαηλίδη, έλαβε χώρα κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης, την Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018.

Κατά τη διάρκεια της ανοικτής και δημοκρατικής διαδικασίας διαλόγου, υποβολής προτάσεων και λήψης απόφασης για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, ο κ. Μιχαηλίδης, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΑΝΑ.Σ.Α., σηκώθηκε από τη θέση του και πλησίασε τον δημοτικό σύμβουλο κ. Αντώνιο Βαμβακερό προς τον οποίον απευθύνθηκε αναίτια, προκλητικά και ανήθικα με πεζοδρομιακές υβριστικές φράσεις σεξιστικού περιεχομένου και απειλές. Το γεγονός αυτό μετά από αίτημα του κ. Βαμβακερού καταγράφηκε στα πρακτικά.

Η ασέβεια προς τον χώρο και τους παριστάμενους στο πλαίσιο αυτής της απόπειρας ρητορικής τρομοκρατίας που επεχείρησε, δείχνει όχι μόνο την απολυταρχική νοοτροπία του,  την έλλειψη ήθους και ψυχραιμίας αλλά κυρίως τον πανικό του μπροστά στο γεγονός ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές είναι προ των πυλών.