«Ναυάγιο» στη συνάντηση Τσίπρα – Ερντογάν: Τι θα γίνει με τους Έλληνες στρατιωτικούς

979

Εκνευρισμένος ο Έλληνας πρωθυπουργός με την αδιάλλακτη και προκλητική στάση του «σουλτάνου» – Του έκοψε τον… τσαμπουκά όταν τέθηκε το θέμα των Μητρετώδη – Κούκλατζη και ο Ερντογάν απάντησε για τους «8» – «Δεν κάνω παζάρια», η ξεκάθαρη απάντηση του πρωθυπουργού

Όσοι περίμεναν κάποιο αποτέλεσμα για το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ταγίπ Ερντογάνστη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, μάλλον απογοητεύτηκαν.

Ο «σουλτάνος» επιβεβαίωσε πως οι έννοιες της Δικαιοσύνης και της Δημοκρατίας είναι άγνωστες στο λεξιλόγιό του.

«Δεν ήταν από τις πιο εύκολες συναντήσεις», τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός στη συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες, μιλώντας για τη συνάντηση που είχε με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι η συνάντηση διήρκησε σχεδόν δυο ώρες και ότι έθεσε επιτακτικά και κατ’ ιδίαν στον Τούρκο Πρόεδρο το ζήτημα της κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Στη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρ. Τ. Ερντογάν, απόψε, έθεσα επιτακτικά το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται εδώ και 4 μήνες στις φυλακές της Αδριανούπολης, χωρίς να τους έχουν αποδοθεί κατηγορίες. Νωρίτερα, στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ επισήμανα ότι η Ελλάδα είναι πυλώνας σταθερότητας, ασφάλειας και συνεργασίας στην ευρύτερη περιοχή. Με ισχυρή αποτρεπτική δύναμη, που πληρεί τις συμβατικές της υποχρεώσεις σε αμυντικές δαπάνες, παρά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετώπισε. Η χώρα μας αναπτύσσει με συνέπεια διεθνείς πρωτοβουλίες και πολυμερή σχήματα συνεργασίας που προωθούν τη σταθερότητα στα Βαλκάνια, την Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και πέρα από την περιοχή μας. Συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου Κορυφής του #NATO. #NATOSummit

Publiée par Alexis Tsipras sur Jeudi 12 juillet 2018

newsbomb.gr