Η Διεθνής Ιστιοπλοϊκή NOA Regatta 2018 στην Αλεξανδρούπολη

938

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης καλωσορίζει και φέτος με μεγάλη χαρά δύο σημαντικά αθλητικά γεγονότα των θαλασσίων σπορ. Πρόκειται για τη  Διεθνή Ιστιοπλοϊκή NOA Regatta 2018 που διοργανώνεται από τον Ναυταθλητικό Όμιλο Αλεξανδρούπολης (ΝΟΑ) για 10η συνεχή χρονιά σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Αλεξανδρούπολης, την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης και υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας από τις 19 έως και τις 23 Ιουλίου 2018.

Φέτος οι συμμετοχές ξεπερνούν τις 150 με σκάφη από το Κουβέιτ, τη Μάλτα, τη Μεγάλη Βρετανία, το Βέλγιο και όλες τις Βαλκανικές χώρες, γεγονός που αποδεικνύει ότι η Διεθνής Ιστιοπλοϊκή ΝΟΑ Regatta τυγχάνει διεθνούς αναγνώρισης κι ότι τέτοια γεγονότα αποτελούν πολύ σημαντική συνεισφορά στην προβολή του τόπου μας.

Επιπλέον, από τις 25 έως και τις 28 Ιουλίου 2018 θα πραγματοποιηθεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Laser 4.7  με 160 συμμετοχές που διοργανώνεται επίσης από τον Ν.Ο.Α. σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Αλεξανδρούπολης, την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης και υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Είναι προφανές ότι η περιοχή μας λόγω των καιρικών συνθηκών και ανέμων είναι ιδανική για την ανάληψη και διοργάνωση τέτοιων αγώνων και για αυτό είναι πολύ σημαντική και η παρουσία του κόσμου προκειμένου να δηλώσει την υποστήριξή του αλλά και να απολαύσει το μοναδικό θέαμα.