Διδυμότειχο: Την Κυριακή τα εγκαίνια της έκθεσης για τον Χ. Αηδονίδη

1215

Με προσωπικά είδη του ίδιου και της οικογένειάς του, που έζησε στην Καρωτή Διδυμοτείχου, όπως, μεταξύ άλλων, φωτογραφίες, τιμητικές πλακέτες, η παραδοσιακή φορεσιά του και η γραφομηχανή του, θα αποτελέσουν την μόνιμη έκθεση «Χρόνης Αηδονίδης» που θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Ι.Ν. Παναγίας Ελευθερώτριας Διδυμοτείχου, η οποία θα λάβει και το όνομα του παραδοσιακού μεγάλου μουσικού και τραγουδιστή, με πρωτοβουλία της Μητρόπολης Διδυμοτείχου-Ορεστιάδος-Σουφλίου.

 «Νομίζω ότι αυτό θα αποτελέσει μία μαρτυρία ότι ο τόπος μας και οι άνθρωποι του, εκτιμούν την προσφορά του στο πανελλήνιο και στην οικουμενική Ορθοδοξία.

Γι αυτό θέλουμε να τον τιμήσουμε και να έχουμε πάντα ζωντανή τη μνήμη του εδώ» είπε μιλώντας στην ΕΡΤ Ν. Ορεστιάδας, ο Μητροπολίτης κ. Δαμασκηνός, οποίος ανέφερε ότι ο Χρόνης Αηδονίδης δέχθηκε αμέσως να κάνει αυτή τη «μεγάλη δωρεά με τα προσωπικά του αντικείμενα κατόπιν συνεννόησης με την τοπική μητρόπολη» και μάλιστα, εάν οι συνθήκες του το επιτρέψουν , θα παρευρεθεί στα εγκαίνια της έκθεσης και στην μετονομασία της αίθουσας. «Το Διδυμότειχο όφειλε να διαθέτει κάτι από την πολύτιμη κληρονομιά και ζωή του μεγάλου αυτού μουσικού, αφού είναι τόπος καταγωγής του» τόνισε ο κ. Δαμασκηνός.

Σημειώνεται ότι η τελετή εγκαινίων έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 8 Ιουλίου, στις 8 το βράδυ.

ert.gr