Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση του παραρτήματος Έβρου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας

736

Την Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018, το παράρτημα Έβρου, στα πλαίσια του εορτασμού 100 χρόνων (1918-2018) από την ίδρυση της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, διοργάνωσε ημερίδα  με θέμα «Πανελλαδικές Εξετάσεις – τα μηνύματα που στέλνουν για τη διδασκαλία των μαθηματικών στο σχολείο», στο ξενοδοχείο Astir – Egnatia στην Αλεξανδρούπολη. Εισηγητές ήταν ο κ. Θωμαΐδης Γιάννης, Σχολικός Σύμβουλος και Διδάκτωρ της Διδακτικής των Μαθηματικών, με θέμα «τα λάθη των μαθητών στις πανελλαδικές εξετάσεις», και ο κ. Μαυρίδης Γιώργος, Μαθηματικός και Συγγραφέας, με θέμα «απόψεις για τη διδασκαλία των μαθηματικών».

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο καθηγητής Διδακτικής των Μαθηματικών και πρόεδρος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Δ.Π.Θ., κ. Σακονίδης Χαράλαμπος, όπου απαντώντας σε ερώτηση που έγινε από τον πρόεδρο του παραρτήματος Έβρου της Ε.Μ.Ε., κ. Ευάγγελο Ρούφο, δεσμεύτηκε με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς να πραγματοποιηθεί μία εκδήλωση με θέμα τη μαθηματική εκπαίδευση από το Δημοτικό Σχολείο στο Γυμνάσιο.

Η Ε.Μ.Ε. με μια σειρά εκδηλώσεων σε όλη την Ελλάδα θα ανανεώσει το περιεχόμενο και τη μορφή της σχέσης των Μαθηματικών με την ελληνική κοινωνία και την εκπαίδευση. Η επίσημη ανακοίνωση της απόφασης του Υπουργού Παιδείας να ανακηρύξει το 2018 «Έτος Μαθηματικών» ανοίγει μια νέα ευκαιρία για τα Μαθηματικά στην Ελληνική Εκπαίδευση όλων των βαθμίδων και μια νέα δυνατότητα για την καλλιέργεια ποιοτικής μαθηματικής παιδείας για όλα τα παιδιά.

Το παράρτημα Έβρου της Ε.Μ.Ε. αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει δημόσια όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση και όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της.