Ο συγγραφέας Πετρουλάκης Σπύρος που θα βρίσκεται το Σάββατο στο Διδυμότειχο, μιλάει στο inevros.gr

1060

O Σπύρος Πετρουλάκης θα βρίσκεται το Σάββατο στο Διδυμότειχο όπου μαζί με το Βιβλιοπωλείο “Πάπυρος” θα μας παρουσιάσει το νέο του βιβλίο με τίτλο “Αμαλία”.

Τι πρέπει να γνωρίζουμε όμως για το συγγραφέα αλλά και το νέο του βιβλίο, έτσι ώστε να μην “πιαστούμε” αδιάβαστοι ;;

Διαβάστε μερικά λόγια παρακάτω..

Πως προέκυψε στο μυαλό σου η Αμαλία; 

Η Αμαλία προέκυψε εντελώς τυχαία. Είχα το θέμα αλλά δεν είχα το πλαίσιο και που θα κινηθώ. Έτσι λοιπόν θα ένα τυχαίο γεγονός, ένας πίνακας της βασίλισσας Αμαλίας, μου έδωσε το έναυσμα που προκάλεσε αυτό που λέμε έμπνευση. Δίχως βέβαια το βιβλίο να αναφέρεται σε καμία περίπτωση σε εκείνη τη γυναίκα και σε εκείνη την εποχή.

Τι είναι η Αμαλία; 

Η Αμαλία είναι μια χαρισματική γυναίκα η οποία έχει τη δυνατότητα να διαβάζει με διάφορους τρόπους το μέλλον. Δίχως υπερβολές και υπερφυσικές ικανότητες περιγράφω την ηρωίδα μου η οποία ζει μια διαφορετική καθημερινότητα. Το μυθιστόρημα Αμαλία είναι σπονδυλωτό και κινείται σε δύο πλαίσια. Στο χθες και στο σήμερα. Έτσι λοιπόν παρελθόν και παρόν σμίγει σελίδες του βιβλίου οδηγώντας τον αναγνώστη βήμα το βήμα προς την ολοκλήρωση.

Οι επιλογές καθορίζουν το μέλλον μας ή η τύχη; 

Το πεπρωμένο μας είναι οι επιλογές μας. Έτσι λοιπόν κατά μεγάλο ποσοστό πιστεύω ότι οι δικές μας επιλογές οι αποφάσεις οι ελλείψεις και όλα όσα κάνουμε στην καθημερινότητά επηρεάζουν και καθορίζουν την τύχη μας.

Τελικά, θα ήταν καλό να μπορούσε ένας άνθρωπος να διαβάσει το μέλλον;

Ο άνθρωπος πάντα έχει την ανάγκη να μάθει τι θα μπορούσε να του συμβεί αύριο. Αλλά προσωπικά δεν ξέρω αν θα ήταν καλό ή κακό.

Στο βιβλίο σου αυτό έδωσες και χαρακτηριστικά αστυνομικού μυθιστορήματος. Πως προέκυψε αυτό;

Ναι πράγματι. Στην Αμαλία και υπάρχουν στοιχεία αστυνομικού μυθιστορήματος αφού εμπλέκεται ένας δολοφόνος και ένας αστυνομικός όποιος βρίσκεται στο κατόπι του. Βέβαια το βιβλίο μου περιγράφει διάφορα θέματα μιας καθημερινότητας που έχει να αντιμετωπίσει η κοινωνία και η ελληνική οικογένεια.

Ποιοι οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι της εποχής που ζούμε;

Υπάρχουν αρκετοί οι κίνδυνοι τόσο για μας όσο και για τα παιδιά μας. Θεωρώ ότι ως γονείς πρέπει να έχουμε συνέχεια τα μάτια και τα αυτιά μας ανοιχτά ώστε να παρατηρούμε συνεχώς αλλαγές και συμπεριφορές. Το διαδίκτυο ας πούμε όσο χρήσιμο μπορεί να είναι με σωστή και λογική χρήση μπορεί να γίνει ο μεγαλύτερος εχθρός με αλόγιστη και κακή χρήση.

Είσαι αισιόδοξος για το μέλλον;

Πάντα είμαι αισιόδοξος γιατί αυτό είναι στη φύση μου ως άνθρωπος. Παράλληλα βέβαια προσπαθώ με τους δικούς μου τρόπους για να καλυτερέψω εμένα, την οικογένειά μου, την κοινωνία. Αν κάτι απ’ όλα αυτά καταφέρω να φτιάξω τότε θεωρώ ότι θα έχω πετύχει κάτι στη ζωή μου.

Βιογραφία

Γεννήθηκα στην Αθήνα, έζησα στο Ρέθυμνο και στα Χανιά, από τα οποία κατάγομαι.
Ασχολούμαι με τη μουσική επαγγελματικά, παίζοντας ούτι, τραγουδώντας, γράφοντας μουσικές και στίχους για μένα και όλο τον κόσμο.
Έχω συμμετάσχει σε παραστάσεις και συναυλίες σε όλη την Ελλάδα.
Παράλληλα είμαι ραδιοφωνικός παραγωγός στο Δίκτυο fm 91,5 στα Χανιά.
Τις καλύτερες ώρες μου τις περνάω παίζοντας με τα παιδιά μου, την Ειρήνη εννέα ετών που με διαβεβαιώνει ότι «εγώ θα βαριόμουν να διαβάσω τόσο μεγάλο βιβλίο», και τον Κωνσταντίνο, επτάχρονο κυνηγό δεινοσαύρων και άλλων μοχθηρών δράκων.
Γράφω και αφηγούμαι παραμύθια πειράζοντας τον κόσμο.
Ανακατεύω τα πράγματα και είμαι αυτός που βάζει τους ψύλλους στα άχυρα.
Είμαι προπονητής και Πανελληνιο­νίκης στο Taekwondo όπου κατέχω 6 Dan.
Έχω ασχοληθεί με τη φωτογραφία, την αναρρίχηση και τις καταδύσεις.
Το πρώτο μου CD με συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών είναι στα σκαριά.

Περισσότερα όμως  το Σάββατο 16 Ιουνίου, στις 19:30,στον τεχνοχώρο πολιτισμού και διασκέδασης Άβατον (Νίκης 2, Διδυμότειχο, τηλ.: 25530 23545).

Η εκδήλωση στο Facebook: ΕΔΩ