Διχάσατε τους Έλληνες για να ενώσετε τους Σκοπιανούς και φέρνετε το 4ο Μνημόνιο!

956

Κινηθήκατε εκτός συνταγματικών ορίων και θα μείνετε στην ιστορία ως «η Κυβέρνηση των προθύμων της Μεταπολίτευσης» – Ομιλία στη Βουλή για Μεσοπρόθεσμο και Σκοπιανό

Για το 4ο Μνημόνιο που φέρνει η Κυβέρνηση, αλλά και για την επαίσχυντη συμφωνία με τα Σκόπια που ενισχύει τον αλυτρωτισμό των γειτόνων μας μίλησε χθες (13/06) στη Βουλή, στη συζήτηση για το Μεσοπρόθεσμο ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης.

Συγκεκριμένα είπε μεταξύ άλλων ότι:

  • Η Κυβέρνηση στον απόηχο μιας επιζήμιας συμφωνίας με τα Σκόπια φέρνει ένα Πολυνομοσχέδιο με το οποίο επικυρώνει το 4ο Μνημόνιο.
  • Επιβαρύνει τα ελληνικά νοικοκυριά με μέτρα 5,1 δισ. ευρώ, με μειώσεις συντάξεων και αφορολόγητου ορίου, με στάση δημοσίων πληρωμών και με υπερπλεονάσματα που θα ανέρχονται σε 3,5% έως 5,2% για τα επόμενα πέντε χρόνια.
  • Στα 3,5 χρόνια που βρίσκονται οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ στην εξουσία απέδειξαν ότι δεν έχουν κανένα όραμα για τον Έβρο και τη Θράκη.
  • Έπεσαν στο κενό οι προτάσεις για την ρήτρα ακριτικότητας, την επιδότηση του μισθολογικού κόστους 12% στις επιχειρήσεις, την συγκρότηση Διακομματικής Ειδικής Επιτροπής για την πρόοδο και την ανάπτυξη της Θράκης, την αντιμετώπιση του δημογραφικού, τη νέα θαλάσσια Εγνατία, τα δορυφορικά διόδια, τη σύζευξη των συγκοινωνιών, την αυτοτέλεια και την αυτονομία του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου, τα προβλήματα του εργοστασίου ζάχαρης της Νέας Ορεστιάδας, την ανάπτυξη του ΔΠΘ, την ίδρυση Κτηνιατρικής Σχολής, την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών, την αντιπλημμυρική θωράκιση.
  • Με την επαίσχυντη συμφωνία για το Σκοπιανό, που ήταν προϊόν μυστικής διπλωματίας, η Κυβέρνηση δίχασε τους Έλληνες για να ενώσει τους Σκοπιανούς.
  • Δεν είχε την πολιτική νομιμοποίηση να υπογράψει τη συμφωνία κι έθεσε τη χώρα σε συνταγματική και πολιτική αντικανονικότητα.
  • Στον Έβρο και τη Θράκη ακόμα και οι άνθρωποι που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ νιώθουν προδομένοι και έχει τρωθεί το εθνικό τους γόητρο.
  • Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ θα μείνει στην ιστορία ως «η Κυβέρνηση των προθύμων της Μεταπολίτευσης».

Δείτε αναλυτικά την ομιλία του σε αυτό το link https://www.youtube.com/watch?v=6noClKW5RR8