3ο Φεστιβάλ Πελαργών στον Πόρο 2018- Φορέας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Δέλτα Έβρου και Σαμοθράκης

1172

Στις 8 και 9 Ιουνίου γιορτάστηκε το 3ο Φεστιβάλ Πελαργών στον Πόρο Φερών. Η συμμετοχή του κοινού από τον οικισμό του Πόρου αλλά και της ευρύτερης περιοχής ήταν μεγάλη κατά τη διάρκεια του διήμερου, στις εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Φορέας Διαχείρισης σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς, συμβάλλοντας στην επιτυχία της διοργάνωσης.

Στο Φεστιβάλ μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να παίξουν, να μάθουν και να διασκεδάσουν μέσω βιωματικών και διαδραστικών δραστηριοτήτων.

Η πρώτη ημέρα ξεκίνησε με εκπαιδευτικές δράσεις και παιχνίδια για παιδιά, ενημερωτικές παρουσιάσεις για τα χαρακτηριστικά, τις συνήθειες  και τις διαδρομές  του αγαπημένου πουλιού, δακτυλίωση νεοσσών Πελαργών, ξεναγήσεις στις φωλιές τους και στον ποταμό Έβρο.

Η  δεύτερη μέρα συνεχίστηκε με τουρνουά ποδοσφαίρου και σκάκι, δακτυλιώσεις νεοσσών πελαργών, ποδηλατοδρομία, γιόγκα για παιδιά και ενήλικες και ολοκληρώθηκε το βράδυ, με αυτοσχεδιαστική παράσταση από μαθητές των Δημοτικών Σχολείων Φερών, ομιλίες και χαιρετισμούς από τους επισήμους και λαϊκό γλέντι.

 

Συνδιοργανωτές τoυ Φεστιβάλ ήταν η Δημοτική Ενότητα Φερών, ο Οικισμός του Πόρου, ο Λαογραφικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Πόρου «Διγενής Ακρίτας», η ΔΕΔΔΗΕ Αλεξανδρούπολης και η Ελληνική Ομάδα Πελαργών Ciconia.

Ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή τους, τη βοήθειά τους και την άψογη συνεργασία τους μαθητές και δασκάλους του 2ου και 3ου Δημοτικού Σχολείου Φερών, το ΚΔΑΠ Φερών, τη Λία Βουλγαρίδου, τη Μαρίνα Παυλάκη, τους Συλλόγους «Ορφέα» και «Αγία Σοφία» Φερών, τους χορηγούς Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης ΑΕ ΒΕΡΓΙΝΑ και Δαστερίδη Ν. ΑΒΕΕ, την 31 Μ/Κ Ταξιαρχία, το ΑΤ Φερών, το ΕΚΑΒ, το ΜΦΙ Αλεξανδρούπολης, το Φορέα Διαχείρισης Δάσους Δαδιάς και το WWFΕλλάς.

Με οδηγό τη φετινή επιτυχία της εκδήλωσης δεσμευόμαστε για τη διοργάνωση του 4ου Φεστιβάλ και τη συνέχιση δράσεων για την προστασία του Πελαργού και των ενδιαιτημάτων του και τα επόμενα χρόνια.