Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο με πολλά και ενδιαφέροντα θέματα

856

Παρακαλούμε να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που θα γίνει στις   30-05-2018   ημέρα  Τετάρτη         και ώρα 18.30 στην αίθουσα συνεδριάσεων «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ» της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης (Διοικητήριο) 1ος όροφος, Λεωφ. Δημοκρατίας 1, Κομοτηνή.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης (σύμφωνα και με τις διατάξεις του Ν. 3852/2010: «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης) είναι τα εξής:

 

          Α. Ανακοινώσεις Προέδρου.

          Β. Ανακοινώσεις Περιφερειάρχη

 

    ΕΠΕΡΩΤΗΣΕΙΣ :  
       1. Σχετικά με την  λειτουργία της  Επιτροπής Ισότητας .

Επερωτών : Ο Επικεφαλής του Περιφερειακού Συνδυασμού «ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» ο κ. Βασίλειος  Τραϊφόρος .

 

 
    2   Σχετικά με το  Βιομηχανικό Πάρκο Καβάλας  (ΒΙΟ.ΠΑ Καβάλας).

Επερωτών : Ο Επικεφαλής του Περιφερειακού Συνδυασμού «ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» ο κ. Βασίλειος    Τραϊφόρος.

 

 
  ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ       
    1.

 

 

 

     2.

 Έγκριση  καθορισμού  τρόπου ανάθεσης έργων, της  Περιφερειακής  Ενότητας  Δράμας .

Εισηγητής : O  Δ/ντης της Γενικής Διεύθυνσης  Aναπτυξιακού   Προγραμματισμού  Περιβάλλοντος και  Υποδομών κ. Κωνσταντίνος  Καλούδης.

 

Έγκριση τροποποίησης  της  αριθμ. 38/2018 απόφασης  του Περιφερειακού Συμβουλίου , με την οποία εγκρίθηκε το σχέδιο και η σύναψη σύμβασης Διαβαθμιδικής Συνεργασίας μεταξύ του  Δήμου Παρανεστίου και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για την υποστήριξη υλοποίησης της πράξης «Τοπικό Χωρικό Σχέδιο Δήμου Παρανεστίου» ως προς τα  έχοντας υπόψη και ως προς το άρθρο 3 και 4 αυτής.

Εισηγητής : O  Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Χρήστος Γεωργιτσόπουλος.

 
 

 

 

     

   

     3.

 

 

 

    

     4.

Έγκριση εισηγητικής  έκθεσης  επί  της Εκτέλεσης του Προϋπολογισμού της Περιφέρειας  Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κατά το  Δ΄ Τρίμηνο 2017.

Εισηγητής: Ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Οικονομικού Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Τρύφων  Εξάρχου .

 

Έγκριση εισηγητικής  έκθεσης  επί  της Εκτέλεσης του Προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κατά το  Α΄ Τρίμηνο 2018.

Εισηγητής: Ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Οικονομικού Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Τρύφων  Εξάρχου .

 
     5.  Έγκριση εισηγητικής  έκθεσης   επί της 1ης  Αναμόρφωσης  του  Προϋπολογισμού  της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του Οικονομικού Έτους 2018.  
  Εισηγητής: Ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Οικονομικού Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Τρύφων  Εξάρχου .

 

 
     6.  Έγκριση τροποποίησης της αριθ. 46/2017 (ΑΔΑ:7Η327ΛΒ-Ζ9Λ) απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου που αφορούσε την εξουσιοδότηση υπογραφής επιταγών, εντολών πληρωμών  και εντολών μεταφορών πίστωσης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και  Θράκης  και των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και  Θράκης, ως προς το σκέλος που αφορά την Περιφερειακή Ενότητα  Δράμας .

Εισηγητής: Ο  Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Χρήστος Λιθηρόπουλος .

 

 
     7.

 

 

 

 

    

        

    

     8.

 

 

 

 

     

 Έγκριση σχεδίου και σύναψης  προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και της Ιατρικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης για την εκτέλεση του έργου: «Εργαστηριακός Έλεγχος Μικροβιολογικών και Φυσικοχημικών παραμέτρων δειγμάτων πόσιμου ύδατος και νερών αναψυχής καθώς και λυμάτων βιομηχανικών και αστικών αποβλήτων για την προστασία της Δημόσιας Υγείας της Π.Α.Μ.Θ.».

Εισηγητής: Ο  Προϊστάμενος της Γενικής Δ/νσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας κ. Λουκάς Γεωργίου.

 

Έγκριση  σχεδίου  και σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης  μεταξύ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου, με την επωνυμία «Ιερός Ναός Εισοδίων της Θεοτόκου Δράμας» για την εκπόνηση της μελέτης:  «Μελέτη περιβάλλοντος χώρου Ιερού Ναού Αγίας Σοφίας Δράμας».

Εισηγητής: Ο  Περιφερειακός Σύμβουλος  κ. Χρήστος  Γεωργιτσόπουλος .

 
     9. Έγκριση  σχεδίου  και σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης  Πολιτισμικής Ανάπτυξης μεταξύ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, της  Δημοτικής Κοινωφελής Επιχείρησης Δήμου Δοξάτου   (ΔΗΚΕΔΗΔ) και του Υπουργείου  Πολιτισμού και Αθλητισμού για την υλοποίηση : “Πολιτιστικές και Εκδηλώσεις Δήμου Δοξάτου 2018” .

Εισηγητής: Ο    Περιφερειακός Σύμβουλος  κ. Χρήστος  Λιθηρόπουλος.

 
     
     10.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

      

 

            

    11.

Έγκριση σχεδίου και σύναψης σύμβασης διαβαθμιδικής συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και του Δήμου Σαμοθράκης με σκοπό την διάθεση τεχνικού υπαλλήλου Π.Ε. ειδικότητας Περιβαλλοντολόγου, για την υποστήριξη του Αυτοτελούς Τμήματος Τεχνικών Υπηρεσιών, Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής του Δήμου Σαμοθράκης, στην υλοποίηση υποδομών διαχείρισης ανακυκλώσιμων υλικών (Πράσινα σημεία) που περιλαμβάνονται στο Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων του Δήμου Σαμοθράκης και στην υλοποίηση του έργου ‘’ Εγκατάσταση 3ου βάθμιου  βιολογικού σφαγείου’’.

Εισηγητής : O  Δ/ντης της Γενικής Διεύθυνσης  Aναπτυξιακού   Προγραμματισμού  Περιβάλλοντος και  Υποδομών κ. Κωνσταντίνος  Καλούδης.

 

Έγκριση σχεδίου και σύναψης προγραμματικής σύμβασης  μεταξύ της  Περιφέρειας Ανατολικής     Μακεδονίας και Θράκης , του Δήμου Καβάλας, του Δήμου Παγγαίου, του Επιμελητηρίου Καβάλας, της     Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Καβάλας «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ», για το έργο: «7th KAVALA AIR SEA SHOW 2018», «Pageo Flying Day».

Εισηγητής : O  Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε Καβάλας κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος

 

 
    12. Ορισμός εκπροσώπου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης   για την συγκρότηση  γνωμοδοτικής επιτροπής για θέματα ανέλκυσης, απομάκρυνσης ή εξουδετέρωσης ναυαγίων ή πλοίων, αρμοδιότητας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης, στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης. Εισηγητής :  Ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε Ροδόπης κ. Νικόλαος Τσαλικίδης .
    13. Επικύρωση πρακτικών   1ης,   2ης και  3ης συνεδρίασης, έτους  2018  του  Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και  Θράκης.

Εισηγήτρια : Η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και  Θράκης κα. Ελένη  Δημούδη – Τζατζαΐρη.

 

    14. Συζήτηση :«Σχετικά με τις πλημμύρες του 2018, στον Έβρο» .

Εισηγητής :  Ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε Εβρου κ. Δημήτριος  Πέτροβιτς.

 

    15.

 

 

   

     

Συζήτηση : «Για την έκδοση αδειών εγκατάστασης των κτηνοτροφικών μονάδων στην  περιφέρεια».

Εισηγητής : O Αν. Γενικός Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Αγροτικής   Οικονομίας και Κτηνιατρικής κ. Γεώργιος Τσακίρης.