Εκδήλωση: Τα βιβλία παίζει, στο δάσος..

991

Με παρέα τους ήρωες από βιβλία παιδικής κλασικής λογοτεχνίας και τις ιστορίες τους, μια περιπέτεια στη φαντασία και στο παιχνίδι ξεκινά στο δάσος.

Σε κάθε εργαστήριο τα παιδιά θα έρχονται σε επαφή με ένα βιβλίο και θα γνωρίζουν την πλοκή του και τους ήρωες του μέσα από διαφορετικές τεχνικές βιωματικής και συμμετοχικής αφήγησης.

Παιχνίδια, μυστήρια, χαμένοι θησαυροί, κρυμμένα μυστικά, γρίφοι θα ξετυλίγουν ένα κουβάρι δημιουργικής αφήγησης!

Το δάσος θα είναι το ορμητήριο των βιβλιοεξερευνητών!!!

Θα δημιουργηθούν δύο ομάδες παιδιών ανάλογα με την ηλικία τους. Τα εργαστήρια για τις δύο ομάδες θα υλοποιούνται την ίδια μέρα αλλά διαφορετική ώρα (το ένα εργαστήριο θα ακολουθεί το άλλο)

Διάρκεια: 2 – 17 Ιουνίου

Αριθμός εργαστηρίων: 6 

Ηλικία: 7 – 11 ετών

Μέγιστος αριθμός παιδιών: 30 παιδιά

Διάρκεια κάθε εργαστηρίου: 1. 30 ‘

Εμψυχωτές: Εννέα εμψυχωτές θα πλαισιώσουν τα εργαστήρια. Σε κάθε εργαστήριο θα εμψυχώνουν και διαφορετικοί εμψυχωτές. Τα εργαστήρια σχεδιάστηκαν από τους ίδιους, με την καθοδήγηση και την εποπτεία της υπεύθυνης εκπαίδευσης και μάθησης του Μουσείου.

Συνολικό κόστος συμμετοχής για το κάθε παιδί : Ένα βιβλίο παιδικής λογοτεχνίας το οποίο θα υποδεικνύεται από το Μουσείο με την εγγραφή του παιδιού στο πρόγραμμα.

Στόχος είναι η ενίσχυση της παιδικής βιβλιοθήκης του Μουσείου η οποία θα είναι διαθέσιμη προς αξιοποίηση από όλα τα παιδιά που επισκέπτονται το Μουσείο.

Μην χάσει κανένας αυτό το ταξίδι στην περιπέτεια και την φαντασία!!!!!