«ΑΝΑ.Σ.Α.» : Θα τηρηθεί η υπόσχεση του κ.Λαμπάκη για μείωση στα δημοτικά τέλη ;

812

Σε λίγες ημέρες συμπληρώνεται η χρονική περίοδος από την υπόσχεση του δημάρχου Αλεξανδρούπολης για την μείωση στα δημοτικά τέλη κατά 18,50 %.
Συγκεκριμένα στις 31 Ιουλίου του 2017 σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον Maximum fm 93,6’ ο κ.Λαμπάκης δεσμεύτηκε δημόσια πως σε διάστημα δέκα (10) μηνών θα απαλειφθεί η αύξηση στα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού που είχε επιβληθεί στις αρχές του 2017 μέσω των λογαριασμών στο ηλεκτρικό ρεύμα.
Την στιγμή που στους περισσότερους δήμους της χώρας έχουμε μειώσεις, η δημοτική αρχή προχώρησε σε αυξήσεις ποσοστού 18,50%, προβάλλοντας ως δικαιολογία το κόστος το οποίο θα προέκυπτε από την μεταφορά των απορριμμάτων του δήμου μας στον ΧΥΤΑ της Κομοτηνής, εξαιτίας της κατάργησης και της αποκατάστασης στον Χώρο Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Αποβλήτων (ΧΑΔΑ) της Αλεξανδρούπολης.
Παρόλα αυτά η «χωματερή» στην περιοχή του Άβαντα όχι μόνο δεν αποκαταστάθηκε μέχρι σήμερα, αλλά συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς η εναπόθεση των απορριμμάτων, παραμένοντας μια «υγειονομική βόμβα» για όλη την ευρύτερη περιοχή.
Μάλιστα η κατάσταση παραμένει στάσιμη από το 2015 που είδε για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας, με γουρούνια και αιγοπρόβατα να τρώνε τα σκουπίδια και να “αράζουν”ευτυχισμένα και με γεμάτο στομάχι ανάμεσά τους!
Πρόσφατες μάλιστα φωτογραφίες δείχνουν και νεκρά ζώα με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την δημόσια υγεία και ίσως είναι καιρός να αναρωτηθούμε αν υπάρχει και θέμα μόλυνσης στον χείμαρρο ¨Ειρήνη¨ (Μαΐστρου).


Επιπρόσθετα η κατασκευή του Σταθμού Μεταφόρτωσης ΣΜΑ στον ¨Πόταμο¨ καθυστερεί πολύ πέρα του αρχικού χρονοδιαγράμματος, με αποτέλεσμα να είναι αναγκασμένος ο Δήμος να μεταφέρει τα απορρίμματα στον ΣΜΑ Φερών, επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο τους Δημότες.
Το ενθαρρυντικό είναι πως ανακοινώθηκε πριν από λίγες μέρες η ένταξη της πράξης «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΧΩΡΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΤΑΦΗΣ ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΩΝ (ΧΥΤΥ) ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ», κωδ. ΟΠΣ 5010501, στο Ε.Π. «Υποδομών Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020».
Σε κάθε περίπτωση, σε αυτή την πρωτόγνωρη οικονομική καταπίεση του συνόλου των πολιτών, που αντιμετωπίζουν μειώσεις μισθών και συντάξεων, ανεργία, κλείσιμο χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, δηλαδή ουσιαστικά προβλήματα επιβίωσης, η δημοτική αρχή και ο κ.Λαμπάκης συνεχίζουν να εκφράζουν πολιτικές που βλέπουν τον δημότη και τον επαγγελματία, σαν μόνιμη πηγή εσόδων, φόρων και τελών, την στιγμή που είναι υποβαθμισμένη και η ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών.

Παύλος Α. Μιχαηλίδης
Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης
“ΑΝΑ.Σ.Α.”