Ολλανδοί επενδυτές θέλουν να “ρίξουν” 98εκ. στην Αλεξανδρούπολη

3053

Μια ομάδα Ολλανδών επενδυτών, ενδιαφέρεται να δημιουργήσει μονάδα με οπωροκηπευτικά, σύμφωνα με το Βαγγέλη Λαμπάκη (και τα όσα ανέφερε σε Δ.Σ) σε περιοχή στο Μαΐστρο.

Στόχος των επενδυτών είναι να δημιουργήσουν υπερσύγχρονη θερμοκηπιακή μονάδα σε έκταση 400 στρεμμάτων, που ανήκει στην κυριότητα του Δήμου Αλεξανδρούπολης !!

Το δάνειο των 98εκ. έχει ήδη εγκριθεί από μεγάλη ευρωπαϊκή τράπεζα (Deutsche Bank) και η όλη επένδυση, υπολογίζεται ότι θα ανοίξει εκατοντάδες θέσεις εργασίας στην γύρω περιοχή !!!

Το μπαλάκι είναι πλέον στα χέρια των δημοτικών συμβούλων, αλλά και του Δημάρχου έτσι ώστε να δούμε τελικά αυτό το έργο πνοής να υλοποιείται !!!

Διαβάστε την επιστολή των επενδυτών όπως δημοσιεύτηκε στο reportal.gr

  • Στόχος της ολλανδικής εταιρίας είναι να δημιουργήσει στην Αλεξανδρούπολη μία θερμοκηπιακή μονάδα υδροδυναμικής καλλιέργειας οπωροκηπευτικών.
  • Τη χρηματοδότηση για την επένδυσή της αυτή, την αντλεί από την Deutsche Bank, είναι ύψους 98.000.000 ευρώ και έχει ήδη εγκριθεί.
  • Εφόσον τελικά η μονάδα κατασκευαστεί, θα απασχολεί 350 άτομα σε μόνιμη βάση, με την εταιρία να δεσμεύεται ότι το 95% των εργαζομένων θα προσληφθούν από την τοπική κοινωνία και συγκεκριμένα από τις δημοτικές ενότητες Τραϊανούπολης, Αλεξανδρούπολης και Φερών.
  • Ο χώρος τον οποίο ενδιαφέρονται να μισθώσουν οι Ολλανδοί για την υλοποίηση της επένδυσης, είναι η έκταση των 600 στρεμμάτων στον Μαΐστρο (από την πλευρά της θάλασσας), που ανήκει στην κυριότητα του Δήμου.
  • Από αυτόν όμως, οι Ολλανδοί χρειάζονται μόνον τα 400 στρέμματα και άλλα 160 στον Απαλό.
  • Για να κρίνεται βιώσιμη η επένδυση από τους Ολλανδούς πρέπει οι παραχωρήσεις των εκτάσεων να είναι διάρκειας τουλάχιστον 30 ετών.
  • Το ετήσιο μίσθωμα που θα αποκομίζει ο Δήμος θα είναι περίπου 156.000 ευρώ.