Η ΕΛ.ΑΣ. ζητά χημικές τουαλέτες στον Έβρο λόγω μεταναστευτικού

1003

Τον κώδωνα του κινδύνου για τη δημόσια υγεία στον Έβρο κρούει η Ελληνική Αστυνομία, λόγω των αυξημένων μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών.

Ενδεικτική της κατάστασης είναι πρόσφατη απόφαση του δήμου Διδυμοτείχου, που αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» σήμερα, με την οποία ικανοποιείται το αίτημα του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου για την παραχώρηση τριών χημικών τουαλετών «για την αντιμετώπιση του κινδύνου για την δημόσια υγεία, λόγου αυξημένου κύματος μεταναστευτικών – προσφυγικών ροών από την Τουρκία προς την χώρα μας».

Όπως αναφέρεται στη σχετική αίτηση του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης, γράφει το protothema.gr, «το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρείται έντονο και ιδιαίτερα αυξημένο κύμα μεταναστευτικών – προσφυγικών ροών από την Τουρκία προς την χώρα μας. Στην υπηρεσία μας κρατείται μεγάλος αριθμός των ανωτέρω ατόμων και ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος για την δημόσια υγεία. Για το λόγο αυτό παρακαλούμε την δωρεάν παραχώρηση ενός αριθμού από χημικές τουαλέτες που διαθέτει ο ∆ήμος ∆ιδυμοτείχου, ώστε να περιοριστεί ένα σοβαρό πρόβλημα υγιεινής που βιώνει η Υπηρεσία μας. Παρακαλώ να αποφασίσετε σχετικά».

thestival.gr