Άρθρο: Δημιουργία Συμβουλίου-Δικτύου Απόδημων

1128

Γράφει ο Δημήτρης Δεντσίδης

Δημιουργία Συμβουλίου-Δικτύου Απόδημων με καταγωγή από το Διδυμότειχο και την γύρω περιοχή, της ευρύτερης διασποράς

Με αφορμή την πολύ πετυχημένη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Διδυμότειχο, στα πλαίσια του εορτασμού των Ελευθερίων, ΄΄Για να μην τα σβήσει ο χρόνος΄΄., επαναφέρω μια παλαιότερη πρόταση για δημιουργία Συμβουλίου-Δικτύου απόδημων της ευρύτερης διασποράς.

Με μεγάλη ικανοποίηση γνωρίσαμε ανθρώπους που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην πόλη του Διδυμοτείχου να συμμετέχουν σε μια εκδήλωση ιστορικής μνήμης, όπως είναι αυτή του ολοκαυτώματος.

Υπάρχει πολύς κόσμος…εκεί έξω, με καταγωγή από την περιοχή μας που περιμένει ένα «σήμα» για να δηλώσει το παρόν σε μια προσπάθεια προσφοράς και δημιουργίας για την ανάπτυξη του τόπου μας.

Υπάρχει πολύς κόσμος…εκεί έξω, από τον επιστημονικό, επιχειρηματικό, καλλιτεχνικό, δημοσιογραφικό κτλ, ανθρώπινο δυναμικό που δραστηριοποιούνται εκτός της ευρύτερης περιοχής του δήμου Διδυμοτείχου, που αγαπούν και θέλουν να βοηθήσουν τον τόπο μας.

Πρώτο βήμα θα ήταν η δημιουργία ενός μητρώου και ενός διευρυμένου δικτύου πληροφόρησης, διαβούλευσης, προτάσεων και δράσεων, που στόχο θα είχαν την ανάπτυξη και την πρόοδο του τόπου μας.

Όλοι μας έχουμε δικούς μας ανθρώπους που ζούν…εκεί έξω και θέλουν και μπορούν να βοηθήσουν.

Είναι καιρός  να τους φέρουμε ξανά…μέσα, να τους φέρουμε ξανά στο σπίτι τους…

 

ΥΓ1.  Για να νικήσει η Τοπικότητα…τον Τοπικισμό!

ΥΓ2.  Η πρόταση μπορεί να πραγματοποιηθεί και να γίνει πράξη, από ΄΄κάτω προς τα πάνω΄΄…δηλαδή ως τοπική ανάγκη και πρωτοβουλία των δημοτών του τόπου μας!

ΥΓ3. Δηλώνω παρόν!