Ποιος Ανακάλυψε Την Αμερική, στο θέατρο ΔΙΟΝΥΣΟΣ

971

Με τη νέα του παραγωγή – πρόταση «Ποιος ανακάλυψε την Αμερική», το Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας ολοκληρώνει τη θεατρική σεζόν 2017-2018, λίγο πριν τη λήξη και των παιδικών θεατρικών του εργαστηρίων, εν όψει του καλοκαιριού.

Ποιος ανακάλυψε την Αμερική“, το περίφημο έργο της Χρύσας Σπηλιώτη με πρωταγωνιστή τον χρόνο και με κεντρικές ηρωίδες δύο γυναίκες που ζωντανεύουν τη διαδρομή της προσωπικής τους ιστορίας από τα 8 έως τα 88 τους χρόνια. Το χιούμορ και η συγκίνηση εναλλάσσονται στις στιγμές-σταθμούς της ζωής των δύο γυναικών, που συνθέτουν ένα παζλ ζωής, κομμάτια από το οποίο σίγουρα βρίσκει ο καθένας και στη δική του ζωή.

Ποιος ανακάλυψε την Αμερική“, ψάχνοντας ο καθένας τη δική του Αμερική, μια πορεία αναζήτησης γεμάτη ερωτηματικά άλλοτε με τις απαντήσεις προφανείς, άλλοτε να μένουν αναπάντητα.

Η σκηνοθεσία-προσαρμογή-μουσική επιμέλεια του έργου είναι του Άκη Τσονίδη, τον εικαστικό σκηνικό χώρο επιμελήθηκε ο Νίκος Πατούνας και τα κοστούμια η Ομάδα.

Παίζουν, ερμηνεύουν, αναρωτιούνται, απαντούν, ερωτεύονται, προδίδουν και προδίδονται, ανακαλύπτουν και ξεχνούν, κλαίνε και γελούν, ζουν μαζί τις ζωές των δύο κοριτσιών ως τα βαθιά γεράματα, αλλάζοντας ρόλους και  μορφές οι: Βιβή Μιτσίτσκα και Μαρία Κυριακίδη.

Στους φωτισμούς και στην τεχνική υποστήριξη ο Γιάννης Μητούδης.

Θα δοθούν έξι Παραστάσεις τα τρία πρώτα Σαββατοκύριακα του Μαΐου: Σάββατο 5 και Κυριακή 6, Σάββατο 12 και Κυριακή 13, Σάββατο 19 και Κυριακή 20 Μαΐου 2018, στις 9 το βράδυ, στο θέατρο ΔΙΟΝΥΣΟΣ (Ορέστου 76, τηλ. 2552028280).