Στα όρια της απόγνωσης οι πληγέντες παραγωγοί του Έβρου

1121

Γραπτή Ερώτηση προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης, Οικονομικών και Εργασίας κατέθεσαν ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης και η Βουλευτής Σερρών και Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης της Ν Δ, Φωτεινή Αραμπατζή, σχετικά με τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται όσον αφορά τις αποζημιώσεις των παραγωγών του Έβρου, που επλήγησαν από τις πρόσφατες πλημμύρες.

Όπως αναφέρεται στην Ερώτηση το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης δεν έχει ενεργοποιήσει ακόμα τα αντίστοιχα μέτρα του ΠΑΑ, που αποτελούν χρηματοδοτικά εργαλεία ειδικά σχεδιασμένα για την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων.

Οι δύο  Βουλευτές ρωτούν τους Υπουργούς με ποιο τρόπο σχεδιάζεται η αντιστάθμιση του απολεσθέντος εισοδήματος των παραγωγών λόγω αυτών των πλημμυρών.

Επίσης, πότε θα ενεργοποιηθούν τα αντίστοιχα μέτρα του ΠΑΑ για την οικονομική και παραγωγική στήριξη των πληγέντων καλλιεργητών κι αν θα ανασταλεί η καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών και των οφειλών προς την Εφορία, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 4 του Ν. 2556/1997.

Να σημειώσουμε ότι ο Βουλευτής έχει καταθέσει πρόσφατα γραπτή Ερώτηση για την ενεργοποίηση των μέτρων σύμφωνα με το οριστικό Σχέδιο Διαχείρισης Κινδύνου Πλημμύρας Λεκάνης Απορροής Έβρου (σχετικό link http://www.dimoschakis.gr/?p=8696), αλλά και Επίκαιρη Ερώτηση για το σοβαρό πρόβλημα των λειτουργικών εξόδων και κυρίως του ενεργειακού κόστους των ΤΟΕΒ-ΓΟΕΒ, κυρίως και μετά τις πρόσφατες πλημμύρες στον Νομό (σχετικό link http://www.dimoschakis.gr/?p=8625).