Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία στον Αγ. Γεώργιο Αδριανούπολης

1457

Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Αδριανουπόλεως κ.Αμφιλόχιου, τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Αδριανούπολης, με την ευκαιρία της εορτής του Άγιου Εθνο-ιερομάρτυρα Κύριλλου του Στ΄, Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως, το Σάββατο 14 Απριλίου.

Παρόντες στην Θεία Λειτουργία ήταν οι πρόξενοι Ελλάδας και Βουλγαρίας, διπλωματικοί υπάλληλοι των δυο χωρών, πιστοί από τη Ν. Ορεστιάδα, καθώς και προσκυνητές από το Ρούσσε της Βουλγαρίας και στη συνέχεια ακολούθησε η λιτάνευση των εικόνων της Αναστάσεως και του Αγίου Κυρίλλου.

 Οι λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμή του Αγίου Κυρίλλου συνεχίστηκαν το πρωί, της Κυριακής 15 Απριλίου, στο Πύθιο του δήμου Διδυμοτείχου, τόπο ταφής του Αγίου ,με Αρχιερατικό Συλλείτουργο των Μητροπολιτών Αδριανουπόλεως, κ.Αμφιλόχιου και Διδυμοτείχου- Ορεστιάδας- Σουφλίου, κ. Δαμασκηνού. Το απόγευμα, της ίδιας ημέρας, τελέστηκε Εσπερινός στον Ι.Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Θεοδώρων Ν. Ορεστιάδας και μετά , λιτάνευση της εικόνας του Αγίου στον αύλειο χώρο του Ναού.