Στη Βιβλιοθήκη κάθε μήνα έχουμε Θέμα. Θέμα Απριλίου: Ρενέ Μαγκρίτ

1013

Ο Απρίλιος επιφυλάσσει νέες εκπλήξεις για τους μικρούς αναγνώστες της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αλεξανδρούπολης. Οι νέες δράσεις έχουν ως στόχο τη γνωριμία των παιδιών με τον σουρεαλιστή ζωγράφο Ρενέ Μαγκρίτ. Με αφετηρία τα έργα του, που προκαλούν πολλές σκέψεις, τα παιδιά θα αναρωτηθούν πρώτα για το νόημα των έργων του και ύστερα για μια σειρά πιο φιλοσοφικών ερωτήσεων όπως η διαφορά μεταξύ πραγματικότητας και ονείρου, η αντίληψη που έχουμε για συνηθισμένα αντικείμενα όταν τοποθετούνται σε ένα ασυνήθιστο περιβάλλον ή τοποθετούνται μέσα στον πίνακα σε ασυνήθιστο μέγεθος ή η αντικατάσταση ενός προβλέψιμου αντικειμένου με ένα απρόβλεπτο. Τα παιδιά θα πρέπει να εκφράσουν τις ιδέες τους και τις εμπειρίες τους για τα όνειρα (με την πραγματική σημασία του όρου και όχι με τη σημασία της επιθυμίας ή της προσδοκίας) και τους εφιάλτες τους και να σκεφτούν πώς πολλές φορές τα όνειρα, διαμορφώνουν την οπτική μας, το βλέμμα μας. Η ζωγραφική είναι εκείνη η τέχνη που μπορεί να ενσαρκώσει τα όνειρα πολύ περισσότερα απ’ ότι η συγγραφή.

Οι ημερομηνίες των δράσεων είναι οι: 16, 18, 23 και 25 Απριλίου, ώρες 18:00- 19:30 και αφορούν ηλικίες παιδιών από 8 ως 12 ετών.
Όσοι γονείς ενδιαφέρονται να συμμετέχουν τα παιδιά τους στις δράσεις μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή του παιδιού τους στη Γραμματεία της Βιβλιοθήκης ή τηλεφωνικώς στο 2551089690. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών στο οποίο ανήκει η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης μπορείτε να βρείτε εδώ:
https://network.nlg.gr/stis-vivliothikes-kathe-mina-echoum…/