Ένα Σαββατοκύριακο αφιερωμένο στο βόλεϊ..

1642

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε ήταν ένα μοναδικό-μαγικό διήμερο για όλους αυτούς που αγαπούν το βόλεϊ !!!

Με τις μάχες στο φιλέ να δίνονται σε ολόκληρη την Ελλάδα, μιας και υπήρχαν οι αγώνες μπαράζ ανόδου σε γυναίκες και άνδρες, αλλά και το league cup που έγινε στο όμορφο νησί της Σύρου !!!

 

 

Ας ξεκινήσουμε όμως από την γιορτή του βόλεϊ που διοργανώθηκε στην πόλη της Αλεξανδρούπολης. Τέσσερις ομάδες της Β.Ελλάδος πάλεψαν για ένα εισιτήριο που οδηγεί στη Volley league ο Νέστωρ, η ΧΑΝΘ, η ΑΕ Κομοτηνής και ο δικός μας Άθλος Ορεστιάδας βρέθηκαν αντίπαλοι στο κλειστό “Μιχάλης Παρασκευόπουλος”.

Αθλητές, διεθνείς διαιτητές και πολύς κόσμος από Θεσσαλονίκη, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη και φυσικά Ορεστιάδα παρακολούθησαν αυτή τη σπουδαία γιορτή. Η ΑΕ Κομοτηνής λοιπόν πήρε το τουρνουά, στέφθηκε πρωταθλήτρια (κέρδισε τη ΧΑΝΘ στον τελικό με 3-1) και από του χρόνου θα αγωνίζεται στη Volley league !!!

Από την Αλεξανδρούπολη όμως ας ταξιδέψουμε λίγο πιο κάτω και να πάμε στη Σύρο !!! Εκεί όπου ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης αφού πέρασε τον ημιτελικό κερδίζοντας τον Παμβοχαϊκό, έπαιξε για την κούπα απέναντι στον πανίσχυρο Ολυμπιακό !!! Ο οποίος είχε αποκλείσει την Παρασκευή το Φοίνικα Σύρου όπου αγωνίζεται ο εβρίτης Γιώργος Πεντίδης !!!

Η ομάδα του Έβρου ηττήθηκε, αλλά γυρίζει με γεμάτες βαλίτσες από εμπειρίες που βάζουν τις βάσεις για μελλοντική κατάκτηση του τροπαίου !!!

Ας επιστρέψουμε όμως πίσω στη Β.Ελλάδα και να μεταφερθούμε στο χώρο του γυναικείου βόλεϊ !!! Στην πόλη της Δράμας διεξαγόταν τα μπαράζ ανόδου στην Pre-league !!! Απ’ αυτό το ραντεβού δεν θα μπορούσε να λείπει φυσικά η Νίκη Αλεξανδρούπολης.. Η οποία τα έδωσε όλα, αλλά τελικά υπέκυψε στην ανωτερότητα της ομάδας του ΠΑΟΚ, που τελικά πήρε την άνοδο..

Και μιας και είμαστε στην Δράμα.. Ας πεταχτούμε μέχρι την πόλη των Σερρών, όπου εκεί έδωσε τη δική του μάχη και ο Φοίνικας Αλεξανδρούπολης με αντίπαλο την Άρτεμις Σερρών που αν και ηττήθηκε με 3-1 σετ, η υπόθεση άνοδος είναι ΜΟΝΟ στα δικά του χέρια !!!

Μετά απ’ όλα αυτά, τι θέλει ένας φίλαθλος του βόλεϊ για να είναι ευτυχισμένος ;;;