Το Διδυμότειχο στην πρώτη θέση επισκεψιμότητας των Σχολείων της Θράκης!

1416

Την Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018, επισκέφτηκε το Διδυμότειχο η Β΄ Τάξη του 1ου Γενικού Λυκείου Αλεξανδρούπολης στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος: «Βυζαντινός Πολιτισμός στη Βόρεια Ελλάδα» (αρχιτεκτονική & κοινωνική ζωή) και «Ο Βυζαντινός Πολιτισμός μέσα από μια εικόνα» (βυζαντινή τέχνη).

Οι μαθητές συνοδευόταν από τις καθηγήτριες τους, κ. Βάγια Μουτσινουδη, κ. Αναστασία Δεβετζή και κ. Σόνια Γκαϊντατζη και περιηγήθηκαν στην πόλη και τα μνημεία του Διδυμοτείχου από μέλος του Ιστορικού και Πολιτιστικού Συλλόγου «ΚΑΣΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ – Γνώση και Δράση».

Μεταξύ άλλων η επίσκεψη περιέλαβε το Βυζαντινό Μουσείο Διδυμοτείχου, τον κεντρικό πυρήνα της ιστορικής Καστροπολιτείας και φυσικά το Κάστρο του Διδυμοτείχου με τα πολλά και θαυμαστά ιστορικά σημεία.

Το Διδυμότειχο αποδεικνύει κάθε εποχή πως μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης επισκεπτών από τον Έβρο, την Θράκη και όχι μόνο και μπορεί να ικανοποιήσει τις ανάγκες αναψυχής, ιστορικής αναδρομής, αλλά και συνεχούς μελέτης από τους αυριανούς μας επιστήμονες.

Ευχαριστούμε όλους που διατηρούν την πόλη μας στην πρώτη θέση επισκεψιμότητας των Σχολείων της Θράκης όλων των βαθμίδων.

Ευχόμαστε Καλές Διακοπές στα παιδιά και μόνο Επιτυχία στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που επέλεξαν για τον Βυζαντινό Πολιτισμό !

ΚΑΣΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ – Γνώση και Δράση Ιστορικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Διδυμότειχου