Το Δημοτικό Ωδείο Αλεξανδρούπολης παρουσιάζει το “Άλμπουμ Νεότητας” του Tschaikowsky

1223

    Την Τετάρτη 28 Μαρτίου  ώρα 8.00 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο το Δημοτικό Ωδείο παρουσιάζει τον πρώτο συναυλιακό κύκλο – αφιέρωμα στο “Παιδικό Άλμπουμ” ορ.39 του παγκόσμια σημαντικού συνθέτη  P.I. Tschaikowsky , που θα ερμηνευθεί ολόκληρο από μικρούς και μεγάλους σπουδαστές του Ωδείου , σε σόλο πιάνο και μεταγραφές για φλάουτο και κουαρτέτο εγχόρδων .

Ο  P.I. Tschaikowsky βασικός εκπρόσωπος του Ρομαντισμού  συνέθεσε το παιδικό άλμπουμ το 1878 και μας έδωσε με ευαισθησία σκηνές από την ζωή των παιδιών και εικόνες για τον τρόπο ζωής τους.

Με το έργο αυτό όπως και με τις “Παιδικές Σκηνές” ορ. 15 του R. Schumann , τα  “Λυρικά κομμάτια ” του E. Grieg , έχουμε τα πρώτα σημαντικά μαθήματα πολυφωνίας, υφολογίας και λυρικής έκφρασης για τους σπουδαστές μουσικής , πολύ σημαντικά εκπαιδευτικά εργαλεία .

Το άλμπουμ περιλαμβάνει σκηνές όπως “Χειμωνιάτικο πρωινό”, “αλογάκι”, “καινούρια κούκλα”, μια σειρά χορών , τραγουδιών, παραμύθια.

Σας προσκαλούμε να ξεφυλλίσουμε μαζί τις σελίδες του Άλμπουμ και να γνωρίσουμε μουσικά το πνεύμα της εποχής και της ζωής των παιδιών του 19ου αιώνα.