Τι έγινε στην εκδήλωση: ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ, ΤΟ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΤΟΥ Ν. ΕΒΡΟΥ

1491

Την Κυριακή 18 Μαρτίου 2018, ο Ιστορικός & Πολιτιστικός Σύλλογος Διδυμοτείχου «ΚΑΣΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ – Γνώση και Δράση», πραγματοποίησε εκδήλωση στο Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης με θέμα :  «ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ, ΤΟ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΤΟΥ Ν. ΕΒΡΟΥ».

Την εκδήλωση παρουσίασαν τα μέλη του Συλλόγου, και περιελάμβανε μια περιήγηση στα μονοπάτια του πολιτισμού και της ιστορίας του Διδυμοτείχου, με προβολή οπτικού υλικού των αρχαιολογικών μνημείων, σε συνδυασμό με ιστορική αναδρομή, μουσική, τραγούδι και αναφορές σε λογοτεχνικά κείμενα Διδυμοτειχιτών δημιουργών.

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την εκδήλωση, και μεταξύ αυτών άνθρωποι του Έβρου που ασχολούνται χρόνια με τον πολιτισμό, την λαογραφία και την Ιστορία της Θράκης, όπως οι κύριοι Δημήτριος Βραχιόλογλου, Πασχάλης Λιγούδης, Γεώργιος Μηνόπουλος, Θεόδωρος Κυρκούδης και ο πρόεδρος της ΕΠΟΦΕ κ. Δημήτριος Κελεμίδης.

Ο σκοπός και στόχος για την συγκεκριμένη εκδήλωση, ήταν να αντιληφθεί ο κόσμος καθώς βεβαίως και οι κρατικοί φορείς του Έβρου, ότι το Διδυμότειχο με τις κατάλληλες ενέργειες μπορεί να καταστεί όντως, το συγκριτικό πλεονέκτημα του Νομού και ν’ αποτελέσει την ατμομηχανή ανάπτυξης με βάση τον πολιτισμό, τα μνημεία και την ιστορία του.

Πρέπει  να δηλώσουμε ότι νιώθουμε δικαιωμένοι για την προσπάθειά μας, καθώς μετά το πέρας της εκδήλωσης δεχθήκαμε πολλά και θερμά συγχαρητήρια από τον κόσμο που την παρακολούθησε. Τους ευχαριστούμε όλους από καρδιάς που μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλουμε και στους ανθρώπους του Ιστορικού Μουσείου Αλεξανδρούπολης και τον πρόεδρό του κ. Νικόλαο Πινάτζη, που μας έδωσαν την ευκαιρία να παρουσιάσουμε τον πολιτισμό, τα μνημεία και την ιστορία του Διδυμοτείχου στο κοινό της Αλεξανδρούπολης.