Πότε θα πληρωθεί η συνδεδεμένη στο βαμβάκι

1850

Ειδική ενίσχυση στο βαµβάκι, συνδεδεµένες σε µήλα, βιοµηχανική ντοµάτα, συµπύρηνο ροδάκινο και εξόφληση στο Κοµφούζιο «φέρνει» το πακέτο πληρωµών που «δουλεύουν» αυτό το διάστηµα οι διοικητικοί του ΟΠΕΚΕΠΕ, µε στόχο η πίστωση να γίνει την τελευταία εβδοµάδα του Μαρτίου, µε τη διαδικασία να ξεκινάει -σύµφωνα µε τα µέχρις ώρας στοιχεία- την Πέµπτη 29 του µήνα.

Σύµφωνα µε τους πρώτους υπολογισµούς, το ύψος της πληρωµής για την τελευταία βδοµάδα του Μαρτίου υπολογίζεται σε ένα ποσό της τάξεως των 180 εκατ. ευρώ, µε το µεγαλύτερο κοµµάτι να αφορά την ειδική ενίσχυση βάµβακος, ο προϋπολογισµός της οποίας για το έτος 2017 ανέρχεται στα 170 εκατ. ευρώ. Στα υπόλοιπα, η συνδεδεµένη ντοµάτας ανέρχεται στο ποσό των 3 εκατ. ευρώ, ροδάκινου προς χυµοποίηση στα 2,9 εκατ. ευρώ και µήλων στα 4 εκατ. ευρώ.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες συνδεδεµένες, µεταξύ των οποίων ρύζι, σπόροι σποράς, πορτοκάλια χυµοποίησης, κορινθιακή σταφίδα και όλα τα ζωικά, αυτές προγραµµατίζονται για µετά τις 20 Απριλίου, ενώ δεν αποκλείεται οι πιστώσεις για τα ζωικά να γίνουν τον Μάιο, όπως αναφέρει στην εφηµερίδα Agrenda, ο αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ Γιώργος Κέντρος.

agronews.gr