Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος προς Τούρκους: «Δεν φοβόμαστε, έχουμε τον Χριστό μαζί μας» (ΒΙΝΤΕΟ)

1327

Το δικό του σχόλιο επί όλων όσων συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στον Έβρο με τη σύλληψη των δύο στρατιωτικών από την Τουρκία, αλλά και τη γενικότερη ένταση με τη γείτονα χώρα σχολίασε από το Άγιο Βήμα του Ι.Ν. της Ύψωσης του Τιμίου Σταυρού, ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος.

«Δεν φοβόμαστε τίποτε απολύτως γιατί ο Χριστός και η Παναγία είναι μαζί μας και το έχει αποδείξει και δεύτερον η χώρα μας, η Ελλάδα παρά τις δυσκολίες τις οικονομικές και τις άλλες, είναι ο πιο σταθερός παράγοντας στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου. Και ο στρατός μας είναι πάντα ξάγρυπνος, προγραμματίζει, φροντίζει, παρατηρεί, αφουγκράζεται και σιωπηλά, ενώ επιδίδεται σε κάθε άλλη ενέργεια και πνευματική και πολιτιστική και αθλητική, το κύριο μέλημά του είναι η προετοιμασία για ένα κακό που εμείς δεν το θέλουμε, αλλά είμαστε έτοιμοι να το αντιμετωπίσουμε δυναμικά και νικηφόρα» είπε ο κος Άνθιμος έχοντας μάλιστα απέναντι του και τον αρχηγό του ΓΕΣ αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή, ο οποίος περιόδευσε το Σαββατοκύριακο σε μονάδες του Έβρου και το πρωί της Κυριακής της Σταυροπροσκυνήσεως εκκλησιάστηκε στις Φέρες, συνοδεία και άλλων υψηλόβαθμων αξιωματούχων του ελληνικού στρατού.

Στο ίδιο σχόλιο του, ο Μητροπολίτης μετέφερε και μία συνομιλία που ειχε με ανθρώπους στην Αθήνα, στους οποίους όταν τον ρώτησαν αν φοβάται ως κάτοικος του Έβρου μετά και τα πρόσφατα γεγονότα, απάντησε: «‘Οχι, το φόβο τον αφήνουμε στο λεκανοπέδιο γιατί εδώ ταιριάζει καλύτερα. Εμείς μάθαμε να μη φοβόμαστε».

Πηγή