Πως θα χτυπήσει τον Μπαρμπα Στάθη ο Υφαντής στον Έβρο. Ξεκίνησε ήδη δουλειά

3086

Αποφασισμένος να καταστεί σημαντικός παίκτης στην εγχώρια αγορά των κατεψυγμένων λαχανικών φαίνεται ότι είναι ο όμιλος Υφαντή, καθώς, μετά το επιτυχημένο λανσάρισμα των πρώτων κωδικών προ διετίας, προχώρησε πρόσφατα στη δημιουργία ιδιόκτητου συσκευαστηρίου.

Η νέα υπερσύγχρονη μονάδα, που στήθηκε στις εγκαταστάσεις της θυγατρικής «Θράκης Γεύσεις Luncheonmeat» στην Αλεξανδρούπολη, αποτελεί καρπό μιας αρκετά κοστοβόρας επένδυσης και ξεκίνησε να λειτουργεί απορροφώντας, σύμφωνα με πληροφορίες της «ΥΧ», σε πρώτη φάση προϊόντα από την εταιρεία Γαία Πέλλας που εδρεύει στην Κρύα Βρύση.

Όπως αναφέρουν στην «Ύπαιθρο Χώρα» καλά πληροφορημένες πηγές από την αγορά (σ.σ. η διοίκηση δεν θέλησε να σχολιάσει), στους στόχους του ομίλου Υφαντή είναι το αμέσως επόμενο διάστημα να οικοδομηθούν συνεργασίες με τοπικές επιχειρήσεις που συνδέονται με παραγωγούς στη βάση της συμβολαιακής γεωργίας. Στο πλαίσιο αυτό, μάλιστα, έχουν ήδη βολιδοσκοπηθεί γνωστές εταιρείες από τον Έβρο και τη Θράκη, οι οποίες αυτήν τη στιγμή τροφοδοτούν μεγάλα ονόματα του κλάδου, όπως η Μπάρμπα Στάθης.

Επί του παρόντος, τα προϊόντα που συσκευάζει και τυποποιεί το εργοστάσιο στην Αλεξανδρούπολη κυκλοφορούν με το σήμα «Υφαντής», ωστόσο, το επόμενο βήμα θα είναι το λανσάρισμα μιας νέας σειράς κατεψυγμένων λαχανικών υπό το brand name «Θράκης Γεύσεις».

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι πρόσφατα τη συσκευασία και τυποποίηση των κατεψυγμένων λαχανικών της Υφαντής -η οποία έχει συνδέσει το όνομά της κυρίως με τον κλάδο των αλλαντικών- είχε αναλάβει επιχείρηση με έδρα στον Νομό Θεσσαλονίκης.

Παράγοντες του κλάδου εκτιμούν ότι η απόφαση του ομίλου να αποκτήσει το δικό του συσκευαστήριο κατεψυγμένων λαχανικών πιστοποιεί την επιθυμία να ενισχύσει την παρουσία στο συγκεκριμένο κομμάτι της αγοράς, όπου η Μπάρμπα Στάθης σήμερα κυριαρχεί με ποσοστό που ξεπερνά το 60%.

Πηγή