Κινητοποιήσεις στις Εφορίες όλης της χώρας σχεδόν (και στην Αλεξανδρούπολη), ενάντια στις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς

888

Κινητοποιήσεις πραγματοποιούν από το πρωί της Τρίτης 20 Φλεβάρη Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, Σωματεία και άλλοι φορείς ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις καλώντας τον κόσμο σε αντίσταση και μαζική συμμετοχή και στις σημερινές αγωνιστικές κινητοποιήσεις που γίνονται σε δεκάδες πόλεις στο πλαίσιο του καλέσματος του ΠΑΜΕ

Το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων χθες, Τρίτη 20 Φλεβάρη, περιελάμβανε συγκεντρώσεις από σωματεία, φορείς και τις Λαϊκές Επιτροπές Καλλιθέας, Μπραχαμίου, Περιστερίου, Ιλίου, Πετρούπολης, Αγίων Αναργύρων, Καματερού, Πειραιά, Κερατσινίου, Δραπετσώνας, Περάματος, Νίκαιας, Ρέντη, Κορυδαλλού, Ν. Σμύρνης και Ν. Ιωνίας στις αντίστοιχες Εφορίες.

Το βράδυ της Τρίτης έγινε συγκέντρωση στην πλατεία Δαβάκη στο Αιγάλεω, από τη Λαϊκή Επιτροπή Αιγάλεω και μαζικούς φορείς από Χαϊδάρι και Αγία Βαρβάρα. Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία κατά μήκος της Ιεράς Οδού όπου τοποθετήθηκαν πανό στις εισόδους των τραπεζών που ανάγραφαν «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», «Κάτω τα χέρια απ´ του λαού το βιος» κλπ.

Οι συγκεντρωμένοι καταγγέλλουν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που μετά τα μέτρα εξασφάλισης της υφαρπαγής της λαϊκής κατοικίας από τις τράπεζες με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, προχώρησε ακόμα παραπέρα με την απόφαση για κατασχέσεις ακινήτων για χρέη προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία. Η απόφαση αυτή βάζει σε άμεσο κίνδυνο την πλειοψηφία των λαϊκών οικογενειών, σε μία περίοδο που τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς την εφορία ξεπέρασαν τα 105 δισ. ευρώ, με το 80% αυτών να είναι ποσά μέχρι τις 3.000 ευρώ και τις κατασχέσεις να ξεκινάν από τα 500 ευρώ οφειλής.

Όπως επισημαίνουν, «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σφίγγει τη θηλιά του χρέους στο λαιμό του λαού. Ένα χρέος το οποίο δεν το δημιούργησε ο ίδιος ο λαός, αλλά του το φόρτωσαν με τις πολιτικές τους όλα αυτά τα χρόνια οι κυβερνήσεις, που σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης ανακεφαλαιοποίησαν επανειλημμένως τους τραπεζικούς ομίλους, στήριξαν τα μονοπώλια, συνέτριψαν μισθούς, δικαιώματα των εργαζομένων και εξαπέλυσαν φοροκαταιγίδα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί η λαϊκή οικογένεια να πληρώσει τις υποχρεώσεις της, ούτε καν να καλύψει τις βασικές ανάγκες της».

 Στη Θεσσαλονίκη, με τα συνθήματα «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» και «Του λαού δυνάστες κλέφτες και ληστές, τρόϊκα, κυβέρνηση και καπιταλιστές» διαδηλωτές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ και της ΠΑΣΕΒΕ καταγγέλλουν την πολιτική της κυβέρνησης που τσακίζει τα λαϊκά εισοδήματα με συγκέντρωση στην Δ’ ΔΟΥ, επί της Τσιμισκή.

Στην Αλεξανδρούπολη, παράσταση διαμαρτυρίας έγινε το πρωί της Τρίτης στην Εφορία από την Τοπική Γραμματεία του Έβρου με κύριο αίτημα «Κάτω τα χέρια από τη λαϊκή κατοικία, όχι στις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς» και μοιράστηκε από τους συγκεντρωμένους προκήρυξη που καλούσαν τους διερχόμενους σε συγκέντρωση την Τετάρτη  21 Φλεβάρη στο Δημαρχείο.

Στην Βέροια, παράσταση διαμαρτυρίας διοργάνωσαν σήμερα, το πρωί το Εργατικό Κέντρο Νάουσας, τα Σωματεία Συνταξιούχων ΙΚΑ και ΟΑΕΕ Νάουσας και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ στη ΔΟΥ Βέροιας και κάλεσαν σε συγκεντρώσεις που έχουν προγραμματιστεί για την Τετάρτη 21 Φλεβάρη στη Βέροια στις 5 το απόγευμα στην Πλ. Ωρολογίου και στη Νάουσα στις 11:30 το πρωί στο Ειρηνοδικείο (Διοικητήριο).

Στην Κομοτηνή, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, ο Αγροτικός Σύλλογος Ν. Καλλίστης και περιφέρειας Ροδόπης, οι Επιτροπές Αγώνα Φοιτητών και ο Σύλλογος Γυναικών (μέλος της ΟΓΕ) διοργάνωσαν κινητοποίηση το πρωί, έξω από την  Εφορία.

Κινητοποιήσεις έγιναν ακόμα σήμερα στις εφορίες της Πάτρας (Α’ ΔΟΥ) στη νέα Εθνική Οδό Πατρών – Αθηνών 15 και στον Λαγκαδά από τον Αγροκτηνοτροφικό Σύλλογο.

Στη Χαλκίδα, σωματεία της περιοχής πραγματοποίησαν το βράδυ μαζική εξόρμηση στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις.

Πηγή