Η Ζέα συναντά τον Ζεόλιθο στην καλλιέργεια με τον Λιθόμυλο Θράκης

1859

Η οικογένεια Μαρασλή καλλιεργεί δίκοκκο σιτάρι χωρίς χημικά, το αλέθουν σε πετρόμυλο και παρασκευάζουν ζυμαρικά

Στην Ορεστιάδα, εδώ και επτά χρόνια, η οικογένεια Μαρασλή καλλιεργεί δίκοκκο σιτάρι γιατί επέλεξε το ψωμί Ζέας. Το σιτάρι που έβγαζαν το άλεθαν σε μύλους της Θράκης. Πριν από ενάμισι χρόνο, ακολούθησαν την επιχειρηματική τους ιδέα και δημιούργησαν τον Λιθόμυλο Θράκης, έναν πετρόμυλο στην Ορεστιάδα που παρασκευάζει αλεύρι ολικής άλεσης από Ζέα.

Το λογότυπο της επιχείρησης υπογράφει ο στρατηγικός αναλυτής Νίκος Λυγερός, που είναι φίλος του ιδιοκτήτη και παραγωγού, Κώστα Μαρασλή. «Το μάτι είναι ο ήλιος, το “Θ” που δημιουργείται αντιπροσωπεύει την Θράκη και η περιστροφή του μύλου με τα σιτηρά είναι πλούσια σε συμβολισμούς, όπως πλούσια σε θρεπτικά συστατικά είναι τα προϊόντα μας». Ο κ. Μαρασλής χρησιμοποιεί Ζεόλιθο στα χωράφια, για τα πλεονεκτήματα του οποίου, από την χρήση του στον πρωτογενή τομέα, κάνει μια τεράστια καμπάνια εδώ και χρόνια ο Ν. Λυγερός. Στα Πετρωτά της Ορεστιάδας, υπάρχει πλούσιο κοίτασμα Ζεόλιθου. «Δεν χρησιμοποιούμε καθόλου χημικά και φυτοφάρμακα. Ακολουθούμε τις αρχές της παραδοσιακής καλλιέργειας, κατά το μέγιστο δυνατόν».

Η Ζέα συναντά τον Ζεόλιθο στην καλλιέργεια με τον Λιθόμυλο ΘράκηςΤο τελικό προϊόν της επιχείρησης είναι αλεύρι και ζυμαρικά Ζέας με συνταγή βασισμένη στο αλεύρι και το νερό. Τα ζυμαρικά του Λιθόμυλου είναι κους κους, κριθαράκι, κοφτό μακαρονάκι, πένες, στριφτάρι. Προγραμματίζουν να προσθέσουν κι άλλους κωδικούς, με προτεραιότητα τον παραδοσιακό ξινό τραχανά αλλά με τη διαφορά ότι θα περιέχει Ζέα, και στη συνέχεια θα φτιάξουν χυλοπίτες. «Σκεφτόμαστε να προσθέσουμε λαχανικά στα ζυμαρικά για ένα διαφορετικό γευστικό αποτέλεσμα», μεταφέρει ο κ. Μαρασλής. Επίσης, σχεδιάζουν να βγάλουν παξιμάδι και κριτσίνι Ζέας. Η διακίνηση των προϊόντων γίνεται μόνο στην Θράκη, αλλά υπάρχει η δυνατότητα ηλεκτρονικής παραγγελίας μέσα από τη σελίδα τους. Στόχος τους είναι να προωθήσουν το προϊόν μέσα από εκθέσεις, να γίνουν γνωστά τα πλεονεκτήματα του δίκοκκου σιταριού στη διατροφή και στη συνέχεια να επεκτείνουν τη διανομή. Οι συνταγές για το ψωμί και τα ζυμαρικά είναι της μητέρας του κ. Μαρασλή.

Σε όλα τα ζυμαρικά υπάρχει η επισήμανση «χαμηλή περιεκτικότητα σε γλουτένη, πηγή πρωτεϊνών» και όσοι προσέχουν τη διατροφή τους γνωρίζουν τα πλεονεκτήματα. Αρκετοί επιλέγουν προϊόντα Ζέας, ακολουθώντας συμβουλές διατροφολόγου, διαβητολόγου ή καρδιολόγου. «Τους συνιστούν να αφαιρέσουν από τη διατροφή τους το λευκό ψωμί και τα λευκά ζυμαρικά. Ο κόσμος ενημερώνεται σταδιακά γιατί τα μεγάλα συμφέροντα είναι εναντίον αυτού του προϊόντος». Ο κ. Μαρασλής αναγνωρίζει ότι σε περίοδο οικονομικής κρίσης είναι δυσκολότερο να περπατήσει ένα ποιοτικό προϊόν, αλλά υποστηρίζει ότι «όσοι ξεκίνησαν να τρώνε ψωμί Ζέας δεν το αλλάζουν, παραμένουν φανατικοί υποστηρικτές».

ypaithros.gr