Οι κλινικές σε διάλυση, το δε επιστημονικό προσωπικό τους σε πλήρη εξόντωση! Εμπαίζονται οι κάτοικοι του Β. Έβρου ;

1184

Νέα Γραπτή Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κατέθεσε ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης, για την συνεχιζόμενη υποβάθμιση του νοσοκομείου Διδυμοτείχου και την οριακή κατάσταση στην οποία λειτουργούν κλινικές και προσωπικό.

Στην Γραπτή Ερώτηση υπογραμμίζεται ότι η Ορθοπεδική κλινική του νοσοκομείου ανέστειλε, λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού, τις λειτουργίες της από 26/01 έως και 31/1 ενώ από 14 έως 19/2 δεν θα υπάρχουν εφημερεύοντες ορθοπεδικοί ιατροί. Ο διορισμένος οφθαλμίατρος δεν εμφανίστηκε εδώ και δυο μήνες λόγω έλλειψης εξοπλισμού, ενώ το προσωπικό καλείται να εξυπηρετήσει τις αυξημένες ροές ασθενών αλλοδαπών προσφύγων & οικονομικών μεταναστών από το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στο Φυλάκιο.

Ο Υπουργός καλείται να απαντήσει για τις ενέργειες που προτίθεται να προβεί προκειμένου να ομαλοποιηθεί η λειτουργία των κλινικών του νοσοκομείου καθώς επίσης κι αν στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο για τις υγειονομικές περιφέρειες περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, το ζήτημα της αυτονόμησης του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου.