Κοπή πίτας Συλλόγου Φερών Αθήνας “Βήρα”

1958

 Την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018 το απόγευμα στο κεντρικό ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την κοπή της καθιερωμένης πρωτοχρονιάτικης πίτας του συλλόγου Φερών «ΒΗΡΑ».

  Στη φετινή εκδήλωση παρουσιάστηκε, με πρωτοβουλία του συλλόγου, το βιβλίο της Φεριώτισσας φιλολόγου Χρυσούλας  Καραμάτσιου  με τίτλο: «Η δράση και η ρητορική των Μουσουλμάνων Πολιτικών στη Θράκη (1918-1920)». Την παρουσίαση έκανε ο πρόεδρος του συλλόγου στρατηγός Γεώργιος Ταμουρίδης και η ίδια η συγγραφέας.

 Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος βραβεύθηκαν τα παιδιά μελών του συλλόγου, που πέτυχαν ή αποφοίτησαν από ΑΕΙ και ΤΕΙ.

 Την εκδήλωσή τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής Έβρου της Ν.Δ. Αναστάσιος Δημοσχάκης μετά της συζύγου του, ο αντιδήμαρχος της πόλης  Νίκος Γκότσης, ο επίτιμος πρόεδρος του συλλόγου ιατρός Δημήτρης Μπάρλας και ο καθηγητής στο Γυμνάσιο των Φερών Ιωάννης Γκόνης.

 Από τους συλλόγους Θρακιωτών στην Αθήνα παρευρέθηκαν η ΠΑΟΝΕ δια της προέδρου της Λούλας Αθανασιάδου, το Θρακικό Kέντρο – Εταιρία Θρακικών Μελετών δια του προέδρου Νίκου Μαργαζόγλου και μελών του Δ.Σ., ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τριγώνου δια του μέλους του Δ.Σ. Παναγιώτη Καφά, ο Σύλλογος Αλεξανδρουπολιτών δια του μέλους  Στρατούλας Κουκουρίκου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κορνοφωλιάς δια της γενικής γραμματέως Λιλίκας Δόμβρη.

Στην φιλόξενη αίθουσα του ξενοδοχείου ΤΙΤΑΝΙΑ στο κέντρο της Αθήνας, σε μια ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα οι Φεριώτες αντάμωσαν, θυμηθήκαν, νοσταλγήσαν και ταξιδέψαν νοερά από την Αθήνα στα πάτρια!

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με χορό. Θρακιώτικα, ποντιακά ακόμη και Κρητικά μέχρι αργά το βράδυ.

Η εκδήλωση έκλεισε με ευχές για μια καλύτερη χρονιά με υγεία και ό,τι καλύτερο επιθυμεί ο καθένας.

Και του Χρόνου Θρακιώτες.

WWW.VELOSNEWS.COM