Διδυμότειχο – Ορεστιάδα: Κοντά στην τρίτη ηλικία

1084

Το διήμερο 26 και 27 Ιανουαρίου ε.ε., με την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου και με την παρουσία του Γενικού Διευθυντή του Φιλανθρωπικού Οργανισμού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» κ. Κωνσταντίνου Δήμτσα, κλιμάκιο της Καρελλείου Μονάδος Αλτσχάιμερ, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου, πραγματοποίησε ενημερωτικές δράσεις για την άνοια και τη νόσο του αλτσχάιμερ και προσέφερε δωρεάν τεστ μνήμης.

Συγκεκριμένα· την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου ε.ε, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Ιερού Ενοριακού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Διδυμοτείχου μετά την εναρκτήρια ομιλία της διευθύνουσας της μονάδας Αικατερίνης Ευθυμιοπούλου, η ψυχολόγος Ηλιάνα Χρυσικάκου, ανέπτυξε το θέμα «Λειτουργία της μνήμης και άνοια» και έκλεισε την ενημέρωση η ψυχολόγος Ελένη Λέμη, που παρουσίασε το θέμα «Τα οφέλη της νοητικής ενδυνάμωσης στους ανοϊκούς ασθενείς». Ακολούθησε τεστ μνήμης για 52 περιπτώσεις. Το πρωί της επόμενης, Σάββατο 27 Ιανουαρίου ε.ε., η ίδια ενημερωτική δράση πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίων Θεοδώρων Νέας Ορεστιάδος και ακολούθησε τεστ μνήμης σε 75 άτομα, που προσήλθαν.

Ο Σεβασμιώτατος, αφού ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο, τον Γενικό Διευθυντή της «Αποστολής» και  τα στελέχη του κλιμακίου, σε δήλωσή του τόνισε· «Η Εκκλησία είναι θεραπευτήριο, που πρωτίστως θεραπεύει τον άνθρωπο από την αμαρτία και τα πάθη αλλά συγχρόνως ενδιαφέρεται για την σωματική και ψυχική υγεία του. Μέσα από αυτές τις δράσεις η «Αποστολή» έρχεται για μια ακόμα φορά να στηρίξει τους ακρίτες μας και να εκδηλώσει το ανύστακτο ενδιαφέρον της Εκκλησίας μας γι’ αυτούς».