Ο Μητροπολίτης ευλόγησε την βασιλόπιτα στους Μεταξάδες υπό την παρουσία του Δημάρχου κ. Πατσουρίδη

1151

Ο Χριστός μας δείχνει ότι η αποστολή μας ως χριστιανών είναι να βγούμε από το βόλεμά μας. Να προχωρήσουμε στη συνάντηση με τους άλλους. Να διαλεχθούμε.

“Όχι για να χάσουμε το μήνυμα και τις αξίες μας, αλλά για να δούμε πού και πώς μπορούμε να συναντήσουμε τις αξίες των άλλων και να συνυπάρξουμε μαζί τους, για να τους εμπνεύσουμε στην Αλήθεια και να γίνουμε αφορμή για προβληματισμό από την πλευρά τους. Αν πιστεύουμε αληθινά στον Χριστό δεν φοβούμεθα να συναντήσουμε τον άλλο και να του μεταδώσουμε την πληρότητα της δικής μας πίστης.

Γι’ αυτό ας παλέψουμε εναντίον της ραθυμίας μας και ας εμπιστευθούμε την βοήθειά Του στην γη Ζαβουλών και Νεφθαλείμ του κόσμου στον οποίο ζούμε. Για να δούμε «Φῶς μέγα!»” τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, ερμηνεύοντας το ευαγγελικό ανάγνωσμα της Κυριακής μετά τα Φώτα, στον Ιερό Ενοριακό Ναό Προφήτου Ηλιού Μεταξάδων, όπου ιερούργησε, στις 14 Ιανουαρίου ε.ε.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε την Βασιλόπιτα στον Πολιτιστικό Σύλλογο Μεταξάδων όπου με την ευκαιρία συνεχάρη τις γυναίκες και τους νέους του χωριού για την αφοσίωσή τους στις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα του τόπου τους, τα οποία προβάλλουν επάξια μέσα από τις ποικίλες δραστηριότητές τους.

Στην Θεία Λειτουργία και στην κοπή της Βασιλόπιτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεταξάδων παρέστησαν ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου Παρασκευάς Πατσουρίδης, οι Αντιδήμαρχοι Δημήτρης Εμμανουηλίδης και Κωνσταντίνος Σκλαβούδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Διαμερίσματος Ηλίας Μιργκιζούδης, εκπαιδευτικοί και πολύς κόσμος.