Νέα στέγη για τα Παιδικά Χωριά SOS στη Θράκη από τη Pharmathen

1651

Με μία ζεστή και ανθρώπινη πρωτοβουλία, κλείνει η Pharmathen το εξαιρετικά δημιουργικό 2017.

Στο πλαίσιο του προγράμματος της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και της μακροχρόνιας στήριξης των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδας, η εταιρεία χρηματοδοτεί τη δημιουργία και λειτουργία του Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας των Παιδικών Χωριών SOS στις Σάπες Σκοπός αυτής της σημαντικής ενέργειας είναι η στήριξη οικογενειών σε κρίση που ζουν στη Θράκη και ειδικότερα στην περιοχή των Σαπών, όπου λειτουργεί το εργοστάσιο παραγωγής φαρμάκων της.

Η πρωτοβουλία αποσκοπεί στην ενίσχυση των ήδη υπαρχουσών υποδομών, προκειμένου να καλυφθεί το σύνολο των αναγκών της περιοχής. Τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος ήδη λειτουργούν στη Θράκη το Παιδικό Χωριό SOS στην Αλεξανδρούπολη, καθώς και δύο Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας στην Αλεξανδρούπολη και στην Κομοτηνή.

Το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας στις Σάπες θα βρίσκεται σε άμεση συνεργασία και σχέση με τα άλλα δύο Κέντρα Στήριξης. Θα υποστηρίζει κάθε χρόνο περισσότερες από 200 οικογένειες και τα παιδιά τους, με την παροχή δωρεάν ψυχολογικών, μαθησιακών και συμβουλευτικών υπηρεσιών, δημιουργώντας παράλληλα θέσεις εργασίας για νέους επιστήμονες.

Με την ανθρώπινη αυτή χορηγία, η Pharmathen συμβάλλει στη βελτίωση της ζωής στη Θράκη. Δείχνει, για μία ακόμη φορά, το ενδιαφέρον της για την ευαίσθητη αυτή περιοχή, την οποία επέλεξε, πριν από επτά χρόνια, ως έδρα του βασικού της εργοστασίου.

Τα εγκαίνια του νέου Κέντρου Στήριξης στις Σάπες πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου, σε χώρο που παραχωρήθηκε από τον Δήμο Μαρωνείας Σαπών.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας της Pharmathen κ. Κωνσταντίνος Κοτζιάς, η πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής των Παιδικών Χωριών SOS στην Κομοτηνή κ. Φελίνα Καζάκου, ο γενικός διευθυντής των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος Γιώργος Πρωτόπαπας και πλήθος κόσμου.