Κοσμοπλημμύρα για τον Άγιο Ελευθέριο στην Αλεξανδρούπολη

1009

Την 15η Δεκεμβρίου η Εκκλησία μας τιμά την μνήμη του Αγίου ιερομάρτυρος Ελευθερίου και της μητέρας του Αγίας μάρτυρος Ανθίας. Στην Μητρόπολη μας και στην Αλεξανδρούπολη πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός του Αγίου Ελευθερίου, ο δεύτερος παλαιότερος Ναός της πόλεως μετά τον Μητροπολιτικό Ναό, όπου φυλάσσονται και μικρά τεμάχια εκ των ιερών λειψάνων των Αγίων Ελευθερίου και Ανθίας.

Το απόγευμα της Πέμπτης 14 Δεκεμβρίου τελέσθηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός με αρτοκλασία, χοροστατούντος του Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου, ο οποίος στο τέλος μίλησε επικαίρως στο πολυπληθές εκκλησίασμα που κατέκλυσε τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό.

Μετά το πέρας του πανηγυρικού εσπερινού παρετέθησαν κεράσματα για όλο το εκκλησίασμα που με πολλή επιμέλεια προετοίμασαν οι κυρίες του Συλλόγου γυναικείας εθελοντικής προσφοράς «Ο Άγιος Νικόλαος».

Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας Παρασκευής 15 Δεκεμβρίου τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου. Μετά τη Θεία Λειτουργία παρετέθη κέρασμα στο Ενοριακό Κέντρο του Ιερού Ναού.

Κοσμοπλημμύρα για τον Άγιο Ελευθέριο στην ΑλεξανδρούποληΚοσμοπλημμύρα για τον Άγιο Ελευθέριο στην ΑλεξανδρούποληΚοσμοπλημμύρα για τον Άγιο Ελευθέριο στην ΑλεξανδρούποληΚοσμοπλημμύρα για τον Άγιο Ελευθέριο στην ΑλεξανδρούποληΚοσμοπλημμύρα για τον Άγιο Ελευθέριο στην ΑλεξανδρούποληΚοσμοπλημμύρα για τον Άγιο Ελευθέριο στην ΑλεξανδρούποληΚοσμοπλημμύρα για τον Άγιο Ελευθέριο στην ΑλεξανδρούποληΚοσμοπλημμύρα για τον Άγιο Ελευθέριο στην Αλεξανδρούπολη

ekklisiaonline.gr