Το Υπουργείο Παιδείας ‘αναβαθμίζει’ μοριοδοτικά την Αλεξανδρούπολη σε επίπεδο πρωτεύουσας και συμπρωτεύουσας

1724

Το Υπουργείο Παιδείας ‘αναβαθμίζει’ μοριοδοτικά την Αλεξανδρούπολη σε επίπεδο πρωτεύουσας και συμπρωτεύουσας, απαξιώνοντας το διδακτικό έργο των εκπαιδευτικών του Έβρου!!

 

Ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης, κατέθεσε στο προεδρείο της Βουλής Κοινοβουλευτική Αναφορά, παραθέτοντας επιστολή του καθηγητή πληροφορικής, Τακτικού Αιρετού Μέλους της ΠΥΣΔΕ και Υπεύθυνου για θέματα Παιδείας της ΝΟΔΕ Έβρου, κ. Γιάννη Ταταρίδη που αφορά στην αλλαγή του τρόπου μοριοδότησης των εκπαιδευτικών του Έβρου.

Σύμφωνα με την νέα πρόταση του Υπ. Παιδείας οι εκπαιδευτικοί Αλεξανδρούπολης, Άνθειας, Φερών, Τυχερού, Σουφλίου, Λαβάρων αλλά και Ορεστιάδας χάνουν μονάδες μοριοδότησης, σε σχέση με το παρελθόν και το διδακτικό τους έργο θα έχει πλέον μικρότερη βαρύτητα για την επαγγελματική τους εξέλιξη και τον οικογενειακό προγραμματισμό τους.

Ειδικά οι εκπαιδευτικοί της Αλεξανδρούπολης θα μοριοδοτούνται με τα λιγότερα μόρια (1), επιπέδου Αθηνών και Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζονται δυσμενέστερα για τις μεταθέσεις και την επαγγελματική τους εξέλιξη.

Το ζήτημα ετέθη στα πλαίσια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό κι από το βήμα της Βουλής, όπου ο βουλευτής τόνισε την κυβερνητική ανυπαρξία κι αδιαφορία για τα προβλήματα του Έβρου και της Θράκης.