Φάμελλος: Το έργο LNG της Αλεξανδρούπολης είναι συμβατό με τις περιβαλλοντικές συνθήκες

1274

O τερματικός σταθμός υγροποιημένου φυσικού αερίου της Αλεξανδρούπολης μπορεί να καλύψει και την εισαγωγή αμερικάνικου LNG, δηλαδή αμερικάνικου φυσικού αερίου στην Ευρώπη, σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ενέργειας.

“Το έργο του υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη, είναι έργο ιδιαίτερης σημασίας, που ξεπερνά τα όρια της χώρας”, ανέφερε ο Αν. ΥΠΕΝ, Σωκράτης Φάμελλος, σε ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε στον Ρ/Σ Status 94.2 FM της Αλεξανδρούπολης. “Έχει ήδη χαρακτηριστεί έργο Ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και υποστηρίζεται και από τις ΗΠΑ. Συνεπώς, η Θράκη φιλοξενεί στην περιοχή της ένα έργο γεωστρατηγικού χαρακτήρα, το οποίο  ολοκληρώνει τον κόμβο του IGB, του Ελληνοβουλγαρικού συνδετήριου αγωγού με τον TAP και προσφέρει στη χώρα ένα επιπλέον δυναμικό αερίου, ισοδύναμο με τον σταθμό της Ρεβυθούσας, ο οποίος αποτελεί το σταθμό εισόδου του αλγέρικου φυσικού αερίου στο δίκτυο της χώρας μας”, πρόσθεσε.

Επιπλέον, ο Αν. ΥΠΕΝ, παρουσιάζοντας τα τεχνικά χαρακτηριστικά του έργου, ανέφερε ότι  ο τερματικός σταθμός υγροποιημένου φυσικού αερίου της Αλεξανδρούπολης μπορεί να καλύψει και την εισαγωγή αμερικάνικου LNG, δηλαδή αμερικάνικου φυσικού αερίου στην Ευρώπη, με δεδομένο ότι έχει τη δυνατότητα να κατευθυνθεί και προς την Ανατολική και προς τη Δυτική Ευρώπη.

Περισσότερα ΕΔΩ