Στην Αλεξανδρούπολη η πρώτη Γεωθερμική Δημοτική μονάδα πέλετ στην Ευρώπη

1362

Η πρώτη Γεωθερμική Δημοτική μονάδα πέλετ στην Ευρώπη με αφύγρανση και θερμική ενέργεια, θα κατασκευασθεί στον Δήμο Αλεξανδρούπολης με στόχο την εξοικονόμηση πάνω από 1 εκ ευρώ από την αγορά πετρελαίου θέρμανσης.
Ήδη ο σχετικός φάκελος έχει αποσταλεί στο υπουργείο Ενέργειας εδώ και ημέρες καθώς ολοκληρώθηκαν οι προκαταρκτικές μελέτες για τα περιβαλλοντικά, ενώ το όλο εγχείρημα παρουσίασε στον κ. Σταθάκη, ο αντιδήμαρχος Τραιανούπολης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Γιάννης Φαλέκας κατά την πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού στο γεωθερμικό πεδίο στην Κοινότητα Αρίστηνου του Δήμου Αλεξανδρούπολης.
«Είναι μια μονάδα πέλετ που θέλουμε ως Δήμος να παράγουμε το δικό μας καύσιμο για ιδιοκατανάλωση. Δηλαδή μέσα σε αυτό το πρόγραμμα έχουμε την αλλαγή σε περίπου 40 δημοτικά κτίρια από τους λέβητες πετρελαίου να περάσουμε σε πέλετ και το πέλετ να το παράγουμε μόνοι μας από την βιομάζα η οποία υπάρχει σε όλο τον Δήμο Αλεξανδρούπολης,» ανέφερε στην ΕΡΤ ο κ. Φαλέκας και εξήγησε: «ότι φυτικό υπάρχει στην περιοχή το οποίο πετιέται ,εμείς θέλουμε να το κάνουμε καύσιμο για να θερμάνουμε τους χώρους μας και να εξοικονομήσουμε πάνω από 1εκ ευρώ από την αγορά πετρελαίου θέρμανσης.»

ert.gr