Σε κλοιό κακοκαιρίας η χώρα

1180

Προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων έχουν δημιουργηθεί στο Κερατσίνι, λόγω της έντονης βροχόπτωσης.

‘Όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ) έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων από το ύψος της λεωφόρου Σχιστού έως τη λεωφόρο Δημοκρατίας, λόγω συσσώρευσης υδάτων στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη, στο Κερατσίνι.

Συνεχίζεται η κακοκαιρία με μικρά διαλλείματα στις περισσότερες περιοχές της χώρας και το επόμενο τριήμερο, με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες, και στα βόρεια από ανατολικές διευθύνσεις, 4 με 6 και τοπικά στα πελάγη ως 7 μποφόρ, με στροφή από το Σάββατο στα δυτικά και βόρεια, σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Τέλος, η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή:
Στη Θράκη και στη Μακεδονία, βροχές και στη Μακεδονία σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Η θερμοκρασία από 7 έως 17 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες με το θερμόμετρο από 13 έως 16 βαθμούς.

Στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Στερεά Ελλάδα, κατά περιόδους τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες, άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία από 9 έως 19 βαθμούς.

Στην Πελοπόννησο, βροχές και ισχυρές καταιγίδες. Ο υδράργυρος από 10 έως 20 βαθμούς.

Στα Κύθηρα, πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες και η θερμοκρασία έως 20 βαθμούς.

Στην Κρήτη και στις Κυκλάδες, τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές ή καταιγίδες, νότιοι άνεμοι 3 με 5 μποφόρ και το θερμόμετρο από 15 έως 22 βαθμούς.

Στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, βαθμιαία συννεφιά με βροχές και καταιγίδες, νοτιοανατολικοί άνεμοι 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία έως 22 βαθμούς.

Στη Θεσσαλία, την κεντρική και την ανατολική Στερεά Ελλάδα, τοπικά ισχυρές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Ο υδράργυρος από 11 έως 19 βαθμούς.

Στην Αττική, βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τοπικά θα είναι έντονα. Νοτιοανατολικοί άνεμοι 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Πρόσκαιρη βελτίωση από το Σάββατο
Η κακοκαιρία που επηρεάζει τη χώρα θα διατηρηθεί σχεδόν στο σύνολό της, περίπου μέχρι τις πρωινές ώρες του Σαββάτου, οπότε από τα δυτικά προς τα ανατολικά θα υπάρξει μια πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού. Ουσιαστικά, οι καταιγίδες και οι ισχυρές βροχοπτώσεις θα σταματήσουν την Κυριακή στο ανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή γιατί ισχυρές βροχές και καταιγίδες που εκδηλώνονται κατά τόπους συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους.
Στην Αττική τουλάχιστον μέχρι τις πρωινές ώρες του Σαββάτου, οι βροχές και οι καταιγίδες που θα εκδηλώνονται δεν αποκλείεται να είναι κατά τόπους ισχυρές. Μεγαλύτερη βελτίωση θα σημειωθεί σταδιακά μέχρι το βράδυ του Σαββάτου.

Πηγή