Ορεστιάδα, η πιο ….. ευγενική πόλη

20549

Να περνάς διάβαση πεζών, ως πεζός, σε ελληνική πόλη, χωρίς να κοιτάς δεξιά ή αριστερά, στην καλύτερη περίπτωση θα προσθέσει “τίτλους ευγενείας” δίπλα στο όνομα σου από τους διερχόμενους οδηγούς

Για τους κινδύνους που ενέχει μια τέτοια πράξη δεν θα το συζητήσουμε. Κινδυνεύετε άμεσα από σοβαρό τραυματισμό ή ακόμα και να συμβεί το μοιραίο. Παρόλο που η οδηγική  συμπεριφορά στην Ελλάδα απέχει παρασάγκας από το παρελθόν, σίγουρα δεν είναι αυτή μιας πολιτισμένης κοινωνίας, όσο κι αν μας προσβάλλει αυτό.

Φανταζόμαστε ότι όλοι έχετε βρεθεί ώς πεζοί μπροστα από μια διάβαση και γυρνάτε το νόμισμα για το αν θα περάσετε ή όχι ασφαλείς απέναντι (ελαφρώς υπερβολικό !!!).

Σίγουρα όμως έχετε βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να βλέπετε μανιώδης οδηγούς να μην σέβονται τη λευκή διαγράμμιση που δίνει υποχρεωτική προτεραιότητα στον πεζό.

Μετά λοιπόν από την παραπάνω διατύπωση που πάνω κάτω περιγράφει την οδηγική μας συμπεριφορά έρχεται η εξαιρετική αν όχι μοναδική περίπτωση της Ορεστιάδας όπου συμβαίνει το εξής εξωπραγματικό.

Οι οδηγοί ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ πριν τις διαβάσεις και παραχωρούν προτεραιότητα στους πεζούς με  απίστευτη ευγένεια. Εντυπωσιακό ;;;;

Φτάσαμε στο σημείο να το δοκιμάσουμε πολλές φορές για να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο του στατιστικού λάθους με το αποτέλεσμα να είναι το ίδιο στο 99,99999999% των περιπτώσεων, Επίσης εντυπωσιακό;;;;

Το πιο εντυπωσιακό απ’ όλα όμως είναι ότι και οι οδηγοί που έρχονται να μετοικήσουν στην πόλη και προέρχονται από άλλη περιοχή της Ελλάδας, “αναγκάζονται” σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να προσαρμοστούν στο ιδιαίτερα “ευγενικό” περιβάλλον. Σε συζητήσεις με κάποιους απ΄αυτούς αποκομίσαμε την ίδια εντύπωση που σας περιγράφουμε.

Έτσι λοιπόν τελειώνοντας, το inevros ανακυρήσσει επίσημα την Ορεστιάδα ως την πιο ευγενική πόλη…. Συγχαρητήρια ευγενικοί ορεστιαδίτες !!!!