Τι άλλο θα δουν τα μάτια μας… Ένα άρθρο που αποτυπώνει τη σημερινή πολιτική κατάσταση στη χώρα

1205

Υπάρχουν πράγματα που μας ξεπερνούν και που δείχνουν ότι η χώρα αυτή δεν έχει σωτηρία. Είναι κάτι στιγμές που δεν σε πιάνει οργή για όσα διαβάζεις αλλά απελπισία γιατί μια δοξασμένη χώρα που έχει μακρά και βαριά ιστορία να έχει καταντήσει έτσι όπως είναι σήμερα.

Και που δικαιολογεί γιατί φεύγουν τα Ελληνόπουλα, τα άξια μυαλά και ρίχνουν μαύρη πέτρα πίσω τους.

Διαβάζουμε για παράδειγμα ότι θα βραβευτεί ο Γιώργος Παπανδρέου για την προσφορά του ως μεγάλου ηγέτη κατά την πρωθυπουργία του, το 2009 – 2011.Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών Γιώργος Α. Παπανδρέου, βρίσκεται στις Βρυξέλλες, προκειμένου να συμμετάσχει στο 19ο Συνέδριο της International Leadership Association (ILA). Εκεί θα του απονεμηθεί το Βραβείο Ηγετικής Προσφοράς της ILA, για το έργο του ως πρωθυπουργού της Ελλάδας την περίοδο 2009 – 2011.

Βεβαίως, με λίγα χιλιάρικα μπορείς να πάρεις και … Νόμπελ Ειρήνης αλλά αυτό είναι διαφορετική ιστορία. Όμως, θα είχε ιδιαίτερη σημασία να μάθουμε το σκεπτικό. Όπως να μάθουμε και τι σκέφτεται η Φώφη Γεννηματά όταν δηλώνει: «Η απόφαση της International Leadership Association να τιμήσει με το βραβείο Ηγεσίας, τον Γιώργο Παπανδρέου αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για την Ελλάδα και το Διεθνές Σοσιαλιστικό Κίνημα. Σε μια περίοδο εξαιρετικά δύσκολη, ο Γιώργος Παπανδρέου, ως Πρωθυπουργός και η παράταξη μας έδωσαν σκληρό αγώνα να κρατήσουν την Ελλάδα στην Ευρωζώνη».

Προφανώς οι παπανδρεϊκοί ψήφοι είναι απαραίτητοι στη Φώφη για να βγει πρόεδρος στην Κεντροαριστερά και να την καταστρέψει ακόμη περισσότερο.

Ο Γ. Παπανδρέου είναι μια περίπτωση στις πολλές. Για παράδειγμα ο Γιάνης Βαρουφάκης βγάζει βιβλία και μας κουνάει το δάκτυλο ενώ θα έπρεπε να φορά τις ριγέ πυτζάμες και να παίζει μπάσκετ στο νέο γήπεδο του Κορυδαλλού.

Ο δε Τσίπρας, αντί να έχει φύγει με ελικόπτερο για όσα έχει κάνει, παίρνει έναF-16 και σουλατσάρει στον Αιγαίο κάνοντας και δηλώσεις του στυλ: «Οριζοντιωθήκαμε με τις γραμμές του ορίζοντα».

Ο Καμμένος παίρνει το πρωθυπουργικό αεροσκάφος και κάνει διακοπές στη Βραζιλία με ανυπολόγιστο κόστος, την ίδια στιγμή που δεν υπάρχουν ανταλλακτικά για τα πολεμικά αεροσκάφη.

Άλλη υπουργός πάει στο Παρίσι για επαφές μαζί με κουστωδία και δίνονται δεκάδες χιλιάδες ευρώ γι’ αυτό το πολυήμερο ταξίδι.

Δεν θα πούμε για τους Καρανίκες, για το κομματικό κράτος, για το μπάχαλο που έχουν προκαλέσει σε όλους τους τομείς της οικονομίας και της κοινωνίας. Αυτά είναι συνηθισμένα.

Κι όμως, κανείς δεν αντιδρά στον βιασμό του μυαλού μας. Ψεκασμένοι συνεχίζουμε να στηρίζουμε Αλέξη, Καμμένο, τον Λεβέντη που παραιτείται αλλά δεν φεύγει, τη Χρυσή Αυγή ή ακόμη και τη ΝΔ που δεν ξέρει που πατά και που βρίσκεται. Κι όμως, ανεχόμαστε τη Σπυράκη στο κόμμα που φιλοδοξεί να κυβερνήσει και το θεωρούμε και ανανέωση.

Κι όμως, δεν μας κάνει εντύπωση που η Περιστέρα μέσα σε δύο χρόνια έγινε καθηγήτρια Πανεπιστημίου και είναι και διδάκτωρ στην Κίνα.

Τίποτε δεν μας προκαλεί την περιέργεια να δούμε που πάει αυτή η χώρα. Θα υπάρξει ποτέ αξιοκρατία, διαφάνεια, λογοδοσία; Θα τιμωρηθούν κάποτε όσοι έκαναν ζημιά στη χώρα ή απλά θα συνεχίσουν να επιζητούν τη δικαίωση και να βραβεύονται από εδώ κι από εκεί;

Τι άλλο θα δουν τα μάτια μας…

Πηγή