Σουφλί: Συνελήφθη Σύριος να μεταφέρει παράνομους μετανάστες

1297

Συνελήφθη χθες (7-10-2017) το πρωί, στο νομό Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, 19χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Συρίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες. Πέντε (5) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Συρίας και δύο (2) ήταν υπήκοοι Ιράν.

Αναλυτικότερα, στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 19χρονο, οδηγό Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητου, προκειμένου να ακινητοποιήσει το όχημά του, πλην όμως αυτός δε συμμορφώθηκε, συνέχισε την πορεία του και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Ακολούθως, στο ύψος του οικισμού Κορνοφωλιάς, ο οδηγός ακινητοποίησε το όχημά του και τράπηκε πεζός σε φυγή σε παρακείμενη θαμνώδη περιοχή, πλην όμως ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς και συνελήφθη.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του οχήματος, διαπιστώθηκε ότι προωθούσε με αυτό, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας, επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες.

Η σχετική δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του 19χρονου περιλαμβάνει και το αδίκημα της αντίστασης, καθόσον αυτός αντιστάθηκε κατά τη σύλληψή του.

Κατασχέθηκαν ένα (1) Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και δύο (2) κινητά τηλέφωνα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου.