Αλεξανδρούπολη: Εργαστήρι Θεατρικού Παιχνιδιού «Το κουκούλι» με την ηθοποιό Μαρία Παπαδοπούλου

1749

Το ΕΜΘ σε συνεργασία με την ηθοποιό Μαρία Παπαδοπούλου λειτουργούν για 3η  χρονιά «Το κουκούλι», ένα εργαστήρι θεατρικού παιχνιδιού για παιδιά από 4 ετών. Το εργαστήρι θα πραγματοποιείται κάθε Παρασκευή 17:30-19:00 στον πολυχώρο του ΕΜΘ. Έναρξη 20/10.
Εγγραφές και πληροφορίες στο 25510-36663, info@emthrace.org.

 

Ένα παραμύθι, ένα ποίημα, ένα λογοτεχνικό-θεατρικό κείμενο, ένα έργο τέχνης, μια φωτογραφία, μια μουσική, ένα καπέλο, μια στιγμή, ένα συναίσθημα…
Όλα μπορούν να αποτελέσουν την αφορμή ….
Όλα μπορούν να αποτελέσουν ερεθίσματα για την έναρξη του θεατρικού παιχνιδιού!
Και τότε τα πάντα μπορούν να συμβούν…
Το θεατρικό παιχνίδι είναι ένα ταξίδι στη φαντασία.
Με αυτοσχεδιασμούς, κινητικές – σωματικές ασκήσεις, μιμήσεις, φωνητικά παιχνίδια, παιχνίδια ρόλων, μεταμφιέσεις, τα παιδιά δημιουργούν, νιώθουν, δραστηριοποιούνται, αλληλεπιδρούν, συνεργάζονται, αναπτύσσουν πρωτοβουλίες, εκφράζουν ιδέες, επινοούν,  ανακαλύπτουν, συνθέτουν, φτιάχνουν το δικό τους μαγικό χώρο και ξεκινούν!!!
Σε ένα κλίμα αποδοχής και ενθάρρυνσης, με ομαδικότητα και συνεργατικότητα -χωρίς το άγχος της απόρριψης, του σωστού και του λάθους- τα παιδιά μαθαίνουν να λειτουργούν συλλογικά, καλλιεργούν την εμπιστοσύνη, εξασκούν τη συγκέντρωση και την προσοχή τους, εκφράζονται λεκτικά και σωματικά.
Μέσα από το θεατρικό παιχνίδι το παιδί αναπτύσσεται συναισθηματικά. Γνωρίζει έννοιες όπως η συνεργασία, το μοίρασμα, η αυτοπειθαρχία, η εκτίμηση. Βελτιώνει την εικόνα που έχει για τον εαυτό του, ξεπερνά τις αναστολές του, αυξάνει την αυτοπεποίθησή του, αναπτύσσει  σεβασμό για την προσωπικότητα των άλλων, καλλιεργεί την υπομονή.
Το θεατρικό παιχνίδι δίνει στο παιδί τη δυνατότητα εκτόνωσης και αποφόρτισης καθώς λειτουργεί λυτρωτικά σε καταστάσεις της καθημερινότητάς του, που το φορτίζουν με στρες, ένταση ή θυμό.
Το θεατρικό παιχνίδι επιτρέπει στο παιδί να εκφραστεί συνολικά, να διοχετεύσει δημιουργικά την ενέργειά του, να ευαισθητοποιηθεί και να επικοινωνήσει. Αποτελεί ένα άριστο εργαλείο για την προσέγγιση ενός θέματος, μέσω της βιωματικής εμπειρίας.

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 15 παιδιά
Κόστος συμμετοχής: 20€
Έναρξη εργαστηρίου: 20 Οκτωβρίου
Πληροφορίες & εγγραφές στο 2551036663

Η Μαρία Παπαδοπούλου είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής «Σύγχρονο Θέατρο Αθήνας» του Γ.Κιμούλη (2002) με καθηγητές τον Γ. Κιμούλη , την Ταμίλα Κουλίεβα , την Ελένη Χατζηαργύρη, τον Δημήτρη Βάγια , τον Κώστα Γεωργουσόπουλο, το Νίκο Τουλιάτο, την Κική Σελιώνη κ.α. Παρακολούθησε εργαστήρια Physical Theatre με το Marcello Magni (Theatre de Coplicite).Πραγματοποιεί εργαστήρια θεατρικού παιχνιδιού για παιδιά από το 2005.Ενδεικτικά: 2005 Θεατρικό παιχνίδι σε κατασκηνωτικό πρόγραμμα παιδιών Απόδημου Ελληνισμού που διεξάγεται στο κατασκηνωτικό κέντρο «Γ. Παπαδριέλης» του Δήμου Κομοτηνής, 2005 -2008 Θεατρικό παιχνίδι στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου Κομοτηνής, 2012 Θεατρικό παιχνίδι στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου Σαμοθράκης, 2009-2013 Θεατρικό παιχνίδι στo κέντρο ημέρας για άτομα με αναπηρία στο παιδικό χωριό SOS Θράκης στην Αλεξανδρούπολη. Ως ηθοποιός και βοηθός σκηνοθέτη συνεργάστηκε με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κομοτηνής και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου και τους σκηνοθέτες Στέφαν Στάιτσεφ, Γιάννη Διαμαντόπουλο, Δημήτρη Ιωάννου, Πάνο Παπαϊωάννου, Δημήτρη Παπασταμάτη, Αλμπέρτα Τσομπανάκη κ.α. Συμμετείχε σε παρουσιάσεις βιβλίων πολλών συγγραφέων. Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με τον ηθοποιό Φιλοποίμενα Ανδρεάδη και παρουσιάζουν τη δουλειά τους στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης.