Διδυμότειχο: Τελετή ονομασίας και απονομής πτυχίων στους νέους αστυφύλακες σειράς 2015-2017

8607
  • Σήμερα 01-10-2017 και ώρα 11:00’ πραγματοποιήθηκε στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου η τελετή ονομασίας απονομής πτυχίων σε -200- νέους Αστυφύλακες εκπαιδευτικής σειράς 2015-2017.

– Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους ο Διευθυντής της Αστυνομικής Ακαδημίας, Υποστράτηγος Παναγιώτης ΚΟΡΔΟΛΑΙΜΗΣ, ο οποίος απένειμε  τα πτυχία στους Νέους Αστυφύλακες, στην τελετή χοροστάτησε ο αρχιμανδρίτης Νικηφόρος, της Ιεράς Μητροπόλεως Διδυμοτείχου Ορεστιάδας & Σουφλίου, ο Δήμαρχος  Διδυμοτείχου κ Παρασκευάς ΠΑΤΣΟΥΡΙΔΗΣ, ο Δήμαρχος  Ορεστιάδας κ. Βασίλειος ΜΑΥΡΙΔΗΣ οι Βουλευτές Έβρου κκ, ΓΚΑΡΑ Αναστασία, ΡΙΖΟΣ Δημήτριος και Αναστάσιος ΔΗΜΟΣΧΑΚΗΣ (επίτιμος Αρχηγός ΕΛ.ΑΣ.) αντιπρόσωπος του  Διοικητή της 16ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού Αντισυνταγματάρχης ΓΟΥΡΓΟΥΛΗΣ, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης Ταξίαρχος Παναγιώτης ΚΟΥΤΟΥΖΟΣ, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας Αστυνομικός Διευθυντής  Πασχάλης  ΣΥΡΙΤΟΥΔΗΣ, οι Κοσμήτορες, Πρόεδροι και Προϊστάμενοι των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων  της  τριτοβάθμιας εκπαίδευσης  του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης  και του Ανωτάτου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Καβάλας των Τμημάτων που εδρεύον  στην πόλεις  του Διδυμοτείχου και της Ορεστιάδας, εκπρόσωποι της τοπικής Αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι δικαστικών και πολιτικών αρχών, προϊστάμενοι  δημοσίων Υπηρεσιών νομού Έβρου, εκπρόσωποι συνδικαλιστικών ενώσεων προσωπικού  Ελληνικής Αστυνομίας, Αξ/κοί Στρατού, Αεροπορίας, Ελληνικής Αστυνομίας, Πυροσβεστικής, διδακτικό προσωπικό της Σχολής Αστυφυλάκων και γονείς των νεοεξερχομένων Αστυφυλάκων.

 

  •    Στο χαιρετισμό του ο Διευθυντής της Αστυνομικής Ακαδημίας, Υποστράτηγος  Παναγιώτης  ΚΟΡΔΟΛΑΙΜΗΣ  τόνισε «Νέοι Αστυφύλακες, ……….Από σήμερα καλείσθε να κάνετε πράξη τα διδάγματα της Σχολής και να ανταποκριθείτε με αίσθημα δικαίου και επαγγελματική επάρκεια στις απαιτήσεις της σημερινής κοινωνίας.  Οι καιροί τους οποίους  διανύουμε και μέσα στους οποίους καλείσθε να επιτελέσετε την αποστολή σας είναι δύσκολοι. Σ΄ένα περιβάλλον που συνεχώς μεταβάλλεται διεθνώς , ο Αστυνομικός θα πρέπει να δρα όχι ως απλός διαχειριστής της καθημερινότητας, αλλά ως φορέας και εκφραστής της κυρίαρχης ιδεολογίας του Σώματος που είναι η ανιδιοτελής κοινωνική προσφορά. Γι΄αυτό, σας προτρέπω να σταθείτε δίπλα στον πολίτη που σήμερα όσο ποτέ άλλοτε σας έχει ανάγκη…….. Τούτη τη σημαντική στιγμή για σας και τις οικογένειές σας, όπου δρασκελίζεται το κατώφλι της εξόδου της σχολής, σας συνοδεύουν οι ευχές μου και οι ελπίδες όλων μας για υγεία, καλή τύχη και σταδιοδρομία.  Καλό κατευόδιο.»

 

 

 

  • Ο Διοικητής του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου Αστυνομικός  Υποδιευθυντής  Κωνσταντίνος ΒΛΑΧΟΣ  κατά την ανάγνωση της ημερήσιας μεταξύ άλλων τόνισε:  «………..σήμερα με την ονομασία σας εντάσσεστε και τυπικά πλέον στις τάξεις του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας.

 

Δίκαια αισθάνεστε υπερήφανοι. Θέσατε στον εαυτό σας ένα στόχο και τον πετύχατε. Περάσατε υπό δύσκολες και απαιτητικές διαδικασίες. Εισαχθήκατε ως μαθητές και εξέρχεστε ως επαγγελματίες, έτοιμοι να ανταποκριθείτε στο δύσκολο αλλά ευγενές έργο  αυτό του αστυνομικού λειτουργήματος.

 

  • Πέρα όμως από περηφάνια, πρέπει να αισθάνεστε και τη βαριά ευθύνη που αναλαμβάνετε. Είστε σε ένα ευαίσθητο και νευραλγικό τομέα της δημόσιας ζωής. Η Ελληνική κοινωνία θέλει μια Αστυνομία που θα υπακούει στο Σύνταγμα και τους Νόμους του κράτους, να σέβεται τα δημοκρατικά  δικαιώματα του λαού, μια Αστυνομία  που θα λειτούργει στο πλαίσιο του δημοκρατικού μας πολιτεύματος κι αυτό είναι σαφές και αποφασιστικό. Μια Αστυνομία που θα αποκαθιστά καθημερινά τη σχέση εμπιστοσύνης με τον πολίτη. Δεν θέλει μια λογική καταστολής, αλλά μια σχέση αλληλοαποδοχής, γιατί αυτή πληροί την πραγματική σχέση που πρέπει να διέπει τη σχέση της αστυνομίας και της κοινωνίας. Έτσι οικοδομούμε μια καλύτερη κοινωνία που θα μάθει και θα πρέπει να ξέρει να σέβεται την Αστυνομική αρχή, αλλά και η Αστυνομική αρχή να ξέρει  και να σέβεται την αξιοπρέπεια του πολίτη. Μέσα από μια τέτοια σχέση νομίζω ότι υπηρετούμε πραγματικά τον τόπο και την πατρίδα……..».

 

  

Από το Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου, έχουν εκπαιδευτεί και αποφοιτήσει συνολικά κατά τα 20 χρόνια λειτουργίας του, 4.680 Αστυφύλακες όπως επίσης 1.505 Ειδικοί Φρουροί και  Συνοριοφύλακες.

 

–  Η Σχολή Αστυφυλάκων σύμφωνα με το Π.Δ. 352/95 άρθρο 1 και το άρθρο  38 παρ. 4  του Ν. 4249/2014 είναι ανωτέρα παραγωγική σχολή  υπερδιετούς  κύκλου σπουδών, ανήκει  στην ανώτερη  βαθμίδα  της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, όπως αυτή ορίζεται από τις ισχύουσες κάθε φορά διατάξεις, έχει ως αποστολή την εκπαίδευση των δοκίμων Αστυφυλάκων και αποβλέπει στην άρτια  επαγγελματική κατάρτιση, τη γενική μόρφωση  και τη κατάλληλη σωματική και ψυχική προετοιμασία των εκπαιδευομένων, ώστε να καταστούν ικανοί αστυνομικοί και ανακριτικοί υπάλληλοι, παρέχει δε  ισότιμη εκπαίδευση και χορηγεί  ισότιμα   πτυχία  προς εκείνα  που χορηγούνται  από τα αντιστοίχου επιπέδου εκπαιδευτικά ιδρύματα.

  • Το Επιτελείο της Σχολής Αστυφυλάκων, εδρεύει στη Κομοτηνή, λειτουργεί σε επίπεδο Αστυνομικής Διεύθυνσης, υπάγεται στην Αστυνομική Ακαδημία. Τμήματα Δοκίμων Αστυφυλάκων λειτουργούν: στο Διδυμότειχο και την Κομοτηνή και το Ρέθυμνο.