Εξιχνιάστηκαν 3 κλοπές από οικίες στο Διδυμότειχο

1370

Εξιχνιάστηκαν, μετά από ενδελεχείς έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας και του Τμήματος Ασφάλειας Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, τρεις (3) κλοπές από οικίες, που είχαν διαπραχθεί κατά το χρονικό διάστημα Ιούλιος – Αύγουστος του 2017, στο Διδυμότειχου Έβρου.

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο (2) ημεδαπών, ηλικίας 22 και 20 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο των ερευνών, προέκυψε ότι, οι δράστες το παραπάνω χρονικό διάστημα, διέρρηξαν τρεις (3) οικίες στο Διδυμότειχο και αφαίρεσαν από το εσωτερικό τους το χρηματικό ποσό των 16.000 ευρώ περίπου, διάφορα χρυσαφικά – κοσμήματα, 1 ηλεκτρονική συσκευή και διάφορα έγγραφα και αντικείμενα. 

 

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν, επιμελώς κρυμμένα, σε δύο οικίες που διαμένει ο 22χρονος, όλα τα αφαιρεθέντα χρυσαφικά – κοσμήματα, τα οποία αποδόθηκαν στους δικαιούχους τους, καθώς και το χρηματικό ποσό των 5.850 ευρώ.

 Στην κατοχή του 20χρονου βρέθηκε επίσης και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ.

 Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Διδυμοτείχου Ορεστιάδας.