Κατήγγειλαν τον Διοικητή του Νοσοκομείου του Διδυμοτείχου οι εργαζόμενοι

890

ΘΕΜΑ: «Αναστολή χορήγησης ρεπό και αδειών στο προσωπικό της Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας. »
Σχετ.: Η υπ’ αριθμ.:7075/28/08/2017 Απόφαση του Αν. Διοικητή του Π.Γ.Ν. ΕΒΡΟΥ Νοσηλευτική Μονάδα Γ.Ν. Διδυμοτείχου Σ. Καρακόλια με την οποία αποφασίζει να ανασταλούν ρεπό και άδειες από το προσωπικό της Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας για την εβδομάδα 28/08-3/9/2017.
Κύριε Υπουργέ της Υγείας ,Καταγγέλλουμε την απόφαση του Αν. Διοικητή Π.Γ.Ν. ΕΒΡΟΥ Νοσηλευτική Μονάδα Διδυμοτείχου κ..Σ. Καρακόλια με την οποία αναστέλλει ρεπό και άδειες από το προσωπικό της Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας για τους κατωτέρω αναφερόμενους λόγους:
Σύμφωνα
με την υπ’αριθμ.: 4545/12/06/2017 αίτηση της Προϊσταμένης της ΜΑΦ προς τον κ. Καρακόλια (και με αφορμή την τρίμηνη μετακίνηση νοσηλεύτριας από το συγκεκριμένο τμήμα στο Π.Γ.Ν ΕΒΡΟΥ Νοσηλευτική Μονάδα Αλεξανδρούπολης με απόφαση του κου. Δ. Αδαμίδη Διοκ. του Π.Γ.Ν ΕΒΡΟΥ χωρίς αντικατάσταση και την οποία επίσης σας έχουμε καταγγείλει με το υπ΄αριθμ.: 2/21/06/2017 έγγραφο μας), στην οποία επισημαίνει την δεινή θέση που έχει περιέλθει το προσωπικό της Μονάδας και την αδυναμία κατάρτισης ασφαλούς προγραμμάτων και ζητά επιτακτικά την άμεση κάλυψη του συγκεκριμένου τμήματος με νοσηλευτικό προσωπικό.
με το υπ’ αριθμ.:6654 10/08/2017 έγγραφο της Διευθύντριας Νοσηλευτικής Υπηρεσίας με Θέμα: ¨Λειτουργία Μ.ΑΦ¨ προς τον Αν. Διοικητή κο Σ. Καρακόλια με το οποίο ζητά να μεριμνήσει για την μετακίνηση νοσηλευτριών από το Π.Γ.Ν. ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ προς τη Νοσηλευτική Μονάδα Διδ/χου για τη στελέχωση της Μ.Α.Φ, λόγω αποχώρησης τεσσάρων νοσηλευτριών. (Αναφέρονται οι λόγοι στο έγγραφο).
με το υπ’ αριθμ.:6655 10/08/2017 έγγραφο της Διευθύντριας Νοσηλευτικής Υπηρεσίας με Θέμα: ¨Λειτουργία Μ.ΑΦ¨ προς τον Αν. Διοικητή κο Σ. Καρακόλια με το οποίο ζητά.να μεριμνήσει την μετακίνηση μέσω της 4ης ΥΠΕ, δυο νοσηλευτών που έχουν εκπαιδευτεί και έχουν εργαστεί στο παρελθόν στην Μ.Α.Φ ΔΙΔ/ΧΟΥ για την άμεση αντιμετώπιση των λειτουργικών προβλημάτων της μονάδας.
Από τα ανωτέρω τεκμαίρεται ότι (παρά τα ως άνω σχετικά έγγραφα) ο Αν. Διοικητής Π.Γ.Ν. ΕΒΡΟΥ Νοσηλευτική Μονάδα Γ.Ν. Διδυμοτείχου κος Σ. Καρακόλιας μερίμνησε μόνο για την έκδοση μιας απόφασης που αφορά την αναστολή ¨ρεπό¨ και αδειών σε ένα προσωπικό που του οφείλονται 670 ημέρες ¨ρεπό¨ το οποίο κάνει χρήση φέτος την κανονική άδεια του έτους 2016 έχοντας ακέραια την κανονική άδεια του έτους 2017 ενώ βρισκόμαστε αισίως μια ημέρα πριν τον ένατο μήνα του τρέχοντος έτους.

Κύριε Υπουργέ ζητάμε την δική σας παρέμβαση για την εφαρμογή της υπ” αριθμ Α2β/Γ.Π. 40032 εγκυκλίου που εσείς εκδώσατε τον Ιούλιο του 2016 Η συγκεκριμένη εγκύκλιος βρίσκεται προς την σωστή κατεύθυνση και συνάδει απόλυτα με τις αρχές της χρηστής διοίκησης και τις απόψεις μας .Η παράγραφος 6. της ως άνω εγκυκλίου αναφέρει την επανεξέταση όλων των αποσπάσεων –μετακινήσεων. Δίνει την δυνατότητα στους Διοικητές των ΥΠΕ να επανεξετάσουν και να τοποθετήσουν το πλεονάζον νοσηλευτικό προσωπικό όπου και αν βρίσκεται με προτεραιότητα στα Νοσοκομεία, προκειμένου να αποφευχθούν στο μέλλον ανάλογες αποφάσεις που εξουθενώνουν ένα προσωπικό ψυχικά και σωματικά κουρασμένο. Το προσωπικό έχει ξεπεράσει τα όρια της αντοχής του εδώ και παρά πολύ καιρό, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους ασθενείς που νοσηλεύονται.

Παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΣΤΑΜΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΛΕΞΟΥΔΗΣ ΔΗΜΟΣ