Δε μιλάμε για άλλο από το σκόρδο Ν. Βύσσας που βρίσκεται στη διαδικασία πιστοποίησης ΠΟΠ ή ΠΓΕ.
Αυτό δήλωσε ο κ. Αναστάσιος Γιακμογλίδης πρόεδρος του συνεταιρισμού παραγωγών και εμπορίας στη Βύσσα.
Η παραγωγή πήγε καλά και επιπρόσθετα η πιστοποίηση όταν αυτή θα έρθει θα προσδώσει προστιθέμενη αξία και ταυτότητα. Έτσι θα εξαχθεί με τους καλύτερους δυνατούς όρους στις ενδιαφερόμενες χώρες, μια απ’ αυτές η Γερμανία που σημειωτέον το προτιμά φανατικά.
Φέτος λοιπόν η παραγωγή ξεπέρασε τους 3.000 τόνους και οι τιμές διαμορφόνωνται στα 2,70 για το χλωρό και στα 3,5 περίπου για το ξερό που βγαίνει τώρα στην αγορά, με την καλλιέργεια να καλύπτει πλέον 3.000 στρέμματα με στρεμματική απόδοση περίπου στα χίλια ευρώ/στρέμμα.
Το σημαντικότερο όμως όλων, όπως συμβαίνει και με πολλά άλλα προϊόντα που παράγονται στην Ελλάδα είναι ότι η ποιότητα του βυσσιώτικου σκόρδου είναι ασυναγώνιστη σε σχέση με τα εισαγόμενα.
Καλοτάξιδο λοιπόν στα πέρατα του κόσμου.