Από σήμερα οι θερινές εκπτώσεις 2017 – Τι να προσέξουν οι καταναλωτές

985
Μπορεί πολλά εμπορικά καταστήματα το προηγούμενο διάστημα να είχαν ήδη ξεκινήσει τις προσφορές ενόψει των θερινών εκπτώσεων, ωστόσο επίσημα η θερινή εκπτωτική περίοδος αρχίζει σήμερα.

Η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας με επιστολή της προς τις εμπορικές ομοσπονδίες και όλους τους εμπορικούς συλλόγους της χώρας υπενθυμίζει ότι οι εκπτώσεις θα διαρκέσουν έως την Πέμπτη 31 Αυγούστου και ότι τα καταστήματα μπορούν να ανοίξουν την Κυριακή 16 Ιουλίου.

Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων οι έμποροι θα πρέπει να αναγράφουν την παλαιά και τη νέα τιμή των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωση, και προαιρετικά και το ποσοστό της.

Εφόσον οι μειωμένες τιμές αφορούν πάνω από το 60% του συνόλου των ειδών τότε θα πρέπει να αναγράφεται στη βιτρίνα και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία το ποσοστό της έκπτωσης. Επίσης εάν υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά ανά κατηγορίες προϊόντων θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του ποσοστού. Σε κάθε άλλη περίπτωση θα πρέπει να αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη, με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.

Σε περίπτωση που οι εκπτώσεις είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές επιβάλλεται πρόστιμο ίσο με το 1% του ετήσιου κύκλου εργασιών και όχι κάτω από 10.000 ευρώ, ανάλογα με τη βαρύτητα και τη συχνότητα της παράβασης.

Πηγή